Af Zandra Damsgaard zandra@bureaubiz.dk
To OL-guldvindere med hang til havregryn.

To hotte OL-guldvindere skal få unge til at spise mere fuldkorn i en ny kampagne, der ikke har et bureau i ryggen.

Hvad har svømmer Pernille Blume og håndboldmålmand Niklas Landin til fælles? De spiser havregryn hver morgen! Nåh, ja, og så har de begge noget OL-guld hængende et sted.

De to sportsstjerner skal med en ny kampagne forsøge at ændre unge danskeres morgenmadsvaner og få dem til at spise mere fuldkorn. Ungdommen svigter nemlig morgenmaden generelt og de fuldkornsrige gryn specifikt: Angivelig spiser kun halvdelen af de 18-34-årige danskere morgenmad hver dag, og kun 17 pct. hælder havregryn i skålen.

“Min søn og jeg starter dagen med havregrød eller havregryn med mælk hver morgen, så jeg står hundrede procent inde for budskabet i kampagnen. Og så var det en stor fornøjelse at kaste havregryn efter Pernille Blume til vores fotosession,” siger Niklas Landin ifølge en pressemeddelelse.

Bag den nye kampagne står Fuldkornspartnerskabet, som er et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kræftens Bekæmpelse og en række fødevarevirksomheder; i alt 35 medlemmer.

Kampagnen skydes i gang i dag både off- og online, blandt andet med en konkurrence på Fuldkornspartnerskabets Facebook-side, med gratis postkort på cafeer i hele landet og i ungdomsmagasinet Next Step. Herudover sendes plakater bredt ud til blandt andet kommuner, gymnasier, ungdomsuddannelser, højskoler, produktionsskoler, madfagskoler og 10. klassecentre.

Målbar succes
Hos Fuldkornspartnerskabet er man stolte af at have fået to store sportsprofiler til at lægge ansigt til kampagnen, som er lavet af to fuldtidsansatte og en studentermedhjælp med hjælp fra en grafiker og en fotograf og altså uden et bureau i ryggen.

”Fuldkorn findes i et hav af varianter. Vi har valgt at fokusere på havregryn, fordi mange unge peger på prisen på varerne som en forhindring for at leve op til kostrådet. Det er en myte, vi meget gerne vil punktere, for fuldkorn behøver ikke være dyrt. Derudover er havregryn 100 procent fuldkorn og indeholder derfor vitaminer, mineraler, kostfibre og vigtige næringsstoffer. Det er faktisk en af de vigtigste kilder til at nå op på de anbefalede 75 gram fuldkorn om dagen,” siger Camilla Toft Petersen, der er kampagneleder hos Fuldkornspartnerskabet.

Fuldkornspartnerskabet har tidligere haft målbar succes med sine kampagner og indsatsen for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Før Fuldkornspartnerskabet blev etableret i 2008, spiste danskerne således kun 36 gram fuldkorn om dagen, mens tallet i dag er 63.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club