Stærke tal fra Bates

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Kundetilgang har givet bureauet et af de bedste regnskaber længe. Samtidig har man sagt formelt farvel til en af veteranerne. Hans-Ulrik Longhi har forladt bestyrelsen.

Bates Y&R havde godt gang i kundegevinsterne hen over årsskiftet 2009/10, så at bureauet kommer ud af 2010 med et gode tal var vel nærmest forventet.

Det gør dog ikke glæden hos adm. dr. Jacob Hastedt mindre. Og det er da også flotte tal, Bates kan fremvise i sit regnskab.

“Jeg ved ikke, om det er det bedste nogen sinde – men det er det bedste i lang tid. Siden vi i 2006 på lokalt niveau overtog majoriteten er det gået frem, så det har været en gevinst. Men vi er fortsat en del af et internationalt system og får således det bedste fra begge verdener,” siger Jacob Hastedt.

Med det sigter han til, at bureauet opnår en overskudsgrad på 15 pct. hvilket er godt sammenlignet med niveauet i branchen. Det er typisk rent dansk ejede bureauer, der kan præstere højere overskudsgrader.

Jacob Hastedt kan desuden fortælle, at året er startet stærkt, så det tegner også godt for 2011.

I forbindelse med generalforsamlingen har bureauet sagt farvel til en markant skikkelse gennem mange år.

Hans-Ulrik Longhi har været knyttet til Bates siden 1981 og både fungeret som bureauets direktør og formand – samt i en periode også formand for bureauernes brancheorganisation, DRRB.

Men nu er han formelt ude, idet han er trådt ud af bestyrelsen og er blevet erstattet af Søren Nøhr.

“Det hænger bl.a. sammen med den del af ejerne, som er partnere men ikke repræsenteret i direktionen, gerne ville have sæde i bestyrelsen,” siger Jacob Hastedt og tilføjer:

“Hans-Ulrik forsvinder dog ikke helt ud af Bates sfære. Han vil fortsætte som æresmedlem af bestyrelsen og fortsat blive inviteret med til møderne.”

Hans-Ulrik er en del i udlandet men lige nu hjemme i Danmark, og han forlader ikke Bates bestyrelse for at kaste sig over nye aktiviteter.

“Jeg opholder mig meget i udlandet, og har nogle projekter. Men grundlæggende nyder jeg tilværelsen og det er min ambition,” siger Hans-Ulrik Longhi

Nøgletal for Bates Y&R

  • Bruttoavance 54,296 mio. kr.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 1,108 mio. kr.
  • Lønandel 60,8 (63,1)
  • Resultat af primær drift +8,145 mio. kr. +63 pct.