Stærk indtjening i Danmarks 5. største reklamebureau

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Godt nok faldt bruttoavancen, men omkostningerne faldt mindst lige så meget, og det efterlader en stærk bundlinje i Envision.

Envision har været i vælten på det seneste. Bureauet skal om et lille år overtage Bilka-budgettet fra Zupa Recommended og i årets imageanalyse fra MyResearch og Bureaubiz hoppede bureauet fra en 10. til en 5. plads.

Kigger man lidt længere tilbage – nemlig til det senest afsluttede regnskabsår – så fortæller det, at bureauet også er god til at tjene penge.

Regnskabet viser godt nok et fald i bruttoavancen på 12,2 pct. Men der er tale om et år, hvor man har skullet implementere en ny samarbejdsaftale med Føtex, der udløste et større antal fyringer i foråret 2011.

Adm. dir. Mona Juul vil dog ikke kommentere på enkelt-kunder og siger, at der er flere forklaringer på faldet i bruttoavancen.

“Det er en kombination af flere forskellige faktorer. Men når det er sagt, så synes jeg, at bundlinjen er vigtigere end toplinjen, og jeg er ret stolt af resultatet,” siger Mona Juul.

Overskudsgraden er da også gået op fra 15 til 19,3, hvilket er et flot niveau i branchesammenhæng.

Mona Juul konstaterer dog også, at resultatet er bedre end ventet. Og så varsler hun, at det bliver svært at leve op til regnskabet i indeværende år.

“Dels kommer vi til at foretage en række investeringer i forbindelse med overtagelsen af Bilka-budgettet før vi får nogen indtægter. Dels har en række af vores kunder skåret i deres budgetter,” siger Mona Juul.

Med overtagelsen af Bilka kommer Dansk Supermarked til at fylde meget i bureauet, men det bekymrer ikke Mona Juul.

“Selvfølgelig vil man altid være sårbar, når man har en meget stor kunde. Men det er også en fornøjelse, og jeg har ikke på noget tidspunkt forestillet mig at sige nej til at tage kunden. Opgaven for os er så at organisere os, så alle kunder får den bedste behandling,” siger Mona Juul.

Nøgletal for Envision

  • Bruttoavance 76,272 mio. kr. -12,2 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 953.400 kr. +16,3 pct.
  • Lønandel 59,4 (63,3)
  • Resultat af primær drift +14,747 mio. kr. +13,0 pct.