Steen Halbye i spidsen for nyt dansk mad-flagskib

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Løgismose og Meyers er blevet solgt til kapitalfond. Steen Halbye kommer til at stå i spidsen for den nye virksomhed.

For et år siden begyndte den tidligere bureau-ejer og -direktør, Steen Halby, i sit nye job som adm. dir. for et af de danske mad-flagskibe, Meyers. Nu bliver hans ansvar udvidet betydeligt.

Kapitalfonden IK Investment Partners har købt både Meyers og et andet flagskib inden for madkultur, Løgismose, der har familien Grønlykke som ejere. Og det bliver Steen Halbye, der skal lede den samlede virksomhed.

Det fortæller Berlingske.

”Vi deler visionen om at løfte kvaliteten af vores fødevarer og er glade for at være med til at forene to af de stærkeste fødevarebrands i Danmark. Løgismose og Meyers har oplevet betragtelig organisk vækst og har sammen nogle unikke udviklingsmuligheder. Vi vil hjælpe til at facilitere denne udvikling gennem fokus på organisation, strategisk retning og flere ressourcer til vækst,” siger Thomas Klitbo, direktør i IK Investment Partners, til Berlingske.

Det samede selskab vil have en omsætning på ca. 1 mia. kr. og ca. 830 medarbejdere.

Prisen vurderes til at lande på ca. 800 mio. kr. Claus Meyer og familien Grønlykke har dog forpligtiget sig til at investere 30 pct. af fortjenesten i den nye virksomhed.

På det grundlag vurderes Claus Meyer og familien Grønlykke at indkassere ca. 280 mio. kr. hver.

IK Investment Partners overtager ikke hele Claus Meyers virksomhed. Jyllands-Posten fortæller, at han beholder bl.a. Hotel Saxkjøbing, ejerandelen i Noma og Lilleø.