Større fokusering gav større indtjening

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Søsterbureauerne Happy & Co og CO3 øgede begge deres indtjening. Hos Happy & Co var det et resultat af større fokusering.

Maersk Lines topchef, Søren Schou, blev i går præsenteret i Børsen som en leder med sine prioriteringer på plads: Først bundlinje – derefter toplinje.

Det er en øvelse, som Happy & Co i Ikast har været igennem – og med succes, for bureauet har netop afleveret et regnskab med en solid vækst i indtjeningen. Det er sket på baggrund af en bruttoavance, som var stort set status quo, og direktør Jakob Gaardsted Petersen taler da også om en øget fokusering.

“Vi har skærpet vores fokus på det, som vi er gode til frem for at løbe efter mange meget forskellige projekter. De gav måske aktivitet, men de trak alt for mange ressourcer og bidrog således heller ikke til indtjeningen. Og endnu værre – de fjernede fokus fra vores kerneforretning,” siger Jakob Gaardsted Petersen og fortsætter:

“Det kan godt være en svær beslutning at træffe, men efter at vi i det sidste år har fokuseret meget på vores interne ressourcer og skærpet vores kernekompetencer, har det banet vejen for flere nye kunder, der ligesom vi har fundet ind til kerneforretningen og nu ønsker at understøtte udviklingen med strategisk og konceptuel markedsføring.”

Også Happy & Co’s søsterbureau, det digitale bureau CO3, har afleveret et godt regnskab. Bureauet opnåede vækst på både toplinien og bundlinien.

“Vi er tilfredse – men vi ønsker at fortsætte væksten, og der skal arbejdes for det i det marked, vi er i,” siger adm. dir. Christian Søsted Poulsen.

Happy & Co og CO3 bor sammen og har tætte relationer – bl.a. i kraft af, at begge bureauer har det oprindelige I.B & Co med i ejerkredsen. Men de er ikke en gruppe – de skal ses som to selvstændige bureauer.

“På den ene side skal vi synliggøre vores relation, og vi har da også en række kunder, der betjenes af begge bureauer. På den anden side, så er 85 pct. af vores kunder, kun kunder hos os, og det er vigtigt, at vi fungerer som to selvstændige bureauer, hvor det er op til kunderne, om de kun vil bruge den ene af os,” siger Christian Søsted Poulsen.

Nøgletal for Happy & Co

 • Bruttoavance 21,0 mio. kr. -1,4 pct.
 • Bruttoavance pr. medarbejder 750.000 kr. +2,1 pct.
 • Lønandel 67,4 (70,3)
 • Resultat af primær drift +2,087 mio. kr. +29,1 pct.

  Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz

Nøgletal for CO3

 • Bruttoavance 15,3 mio. kr. +11,7 pct.
 • Bruttoavance pr. medarbejder 900.000 kr. +11,7 pct.
 • Lønandel 62,9 (63,2)
 • Resultat af primær drift +2,945 mio. kr. +19,1 pct.

  Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz