Storaktionærer forlader Bark’s danske bestyrelser

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

To af de fem stiftende aktionærer, Jesper Svane og Klaus Aamann, har forladt en række bestyrelser i Bark Group Inc’s danske selskaber.

Der er blevet ryddet en del op på bestyrelsesniveau i Bark Group Inc’s danske selskaber, hvis aktiviteter først og fremmest er reklamebureauet Bark Copenhagen samt Bark Media.

Bark Group er noteret på amerikanske OTC Bulletin Board, mens Bark Corporation i Danmark står som moderselskabet for dels Bark Property, der ejer selskabets ejendom på Strøget i København, samt Bark Advertising, shvorigennem Bark Copenhagen og Bark Media ejes.

Hidtil har to af de fem stiftende aktionærer, Jesper Svane og Klaus Aamann, siddet i bestyrelserne for fire af selskaberne (der er ingen bestyrelse for Bark Property), men det er slut nu. Jesper Svane har forladt alle bestyrelser, mens Klaus Aamann fortsat sidder i bestyrelsen for Bark Corporation.

Både Jesper Svane og Klaus Aamann optræder i bestyrelsen for Bark Group Inc.

I henhold til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er deres afgang sket i fredags.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra bestyrelsesformand, Bent Helvang, og der er foreløbig heller ikke lagt en pressemeddelelse ind på OTC Bulletin Board. Selskabet plejer ellers ikke at spare på meddelelser. Selv ansættelsen af en IT-ekspert i Bark Copenhagen har udløst en meddelelse.

Jesper Svane spiller sammen med Rene Lauritsen en central rolle i Bark-projektet som to af fem stor-aktionærer, som långivere til Bark samt som sælgere af majoriteten i det tyske produktions-selskab Anaconda til Bark.

Der er kommet mere og mere fokus på dem og Berlingske business blogger, Dorte Toft, tog i fredags fat i dem i en blog, der ikke er en videre flatterende omtale.

Bl.a. fokuserer hun en del på et projekt under navnet Masterseek, som også Klaus Aamann har været involveret i (læs bloggen her).

Endvidere nævnes Venture Alliance Partners og at det svenske Finanstilsyn har advaret mod både dette selskab og Masterseek.

Venture Alliance Partners har yderligere interesse i Bark-regi. Det er stiftet af Christian Machholdt og står i Bark-prospektet fra 2008 opført som 7. største aktionær med 2 pct.

Venture Alliance Partners har ikke en videre positiv historie.

Det nåede kun at aflægge et regnskab, som fik et forbehold med fra revisor om mangelfuld bogføring og desuden en supplerende bemærkning om, at kildeskatteloven kan være overtrådt. Selskabet er nu under konkurs under navnet Archturus Invest.

Både Jesper Svane og Rene Lauritsen har i en periode siddet i bestyrelsen for Venture Alliance Partners, og i øvrigt har Jesper Svane og Christian Machholdt nu fundet sammen igen.

Jesper Svane har d. 1. februar registreret Svaneco Holding Aps i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, mens Christian Machholdt har stiftet Machholdt Holding.

Sammen har de så stiftet Corpofinance, der skal assistere selskaber i ind- og udland med børsnoteringer, kapitalrejsning og rådgivning.

Christian Machholdt står opført som partner hos Absolut Invest, men herfra oplyser bestyrelsesformanden, at selskabet ingen relationer har til hverken Corpofinance, Bark Group, Bloggerwave, der er et andet Svane/Lauritsen projekt) eller Jesper Svane og Rene Lauritsen.