Storaktionærer i Bark sælger selskab. Til Bark

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Tysk produktionsselskaber på vej ind som nr. 2 aktive selskab i Bark Group. Sælgere er storaktionærer i Bark Group.

Børsnoterede Bark Group Inc har nu overtaget 25,5 pct. af det tyske produktions-selskab, Anaconda, som derved er på vej til at blive det andet aktive selskab i selskabet.

Hidtil har det københavnske reklamebureau Bark Copenhagen været eneste reelle aktivitet i selskabet, som ikke desto mindre har en børsværdi på over en milliard kroner.

Overtagelsen af Anaconda er dog forsinket. Faktisk burde selskabet have været en del af Bark Group Inc. allerede fra d. 1. januar.

Men processen har taget længere tid end forventet, og derfor er de nødvendige handler først nu ved at blive gennemført, oplyser bestyrelsesformand, Bent Helvang.

Sælgere af aktiemajoriteten i Anaconda er to ukendte danske venture-kapitaliser – men dog to kendte personer i Bark-regi. Rene Lauritsen og Jesper Svane tilhører nemlig kredsen af fem centrale og stiftende storaktionærer.

Desuden står de gennem deres fællesejede Bark Holding Ltd. bag lån til Bark Group Inc.

Det er Bark Holding, der står som sælger af aktierne i Anaconda, hvor den første handel med 25,5 pct. nu er gennemført i henhold til en meddelelse til OTC Bulletin Board.

Prisen er 7 mio. Bark aktier, som til dagens aktiekurs er lidt under 20 mio. kr.

Bark Group har option indtil d. 31. marts på at overtage yderligere 25,5 pct. mod yderligere 7 mio. Bark Group aktier.

De resterende 49 pct. ejes Anaconda’s stifter, Matthias Lange.

De 14 mio. aktier svarer til ca. 4 pct. af Barks samlede aktiekapital. Ved stiftelsen havde de hver 12,4 pct. af aktierne.

Ejerskabet sker gennem hver deres selskab, Sapiens Ltd og Svaneco Ltd – begge hjemmehørende på British Virgin Islands.

Gennemførelsen af handlen med Anaconda er dog ikke den eneste, der tager længere tid end beregnet. Ifølge en børsmeddelelse fra midten af december, forventede Bark’s ledelse at underskrive et Letter of Intent med et svensk mediabureau i slutningen af december eller begyndelsen af januar.

Men foreløbig er der ikke kommet en endelig meddelelse – selvom det ikke skorter på pressemeddelelser fra selskabet om både stort og småt.