Stort Partners-univers er Lottos nye håndgranat

Store universer er blevet sjældnere, men nu forsøger Lotto med et par siamesiske tvillinger i hovedrollerne. Desuden er der fiflet lidt ved ”Tænk hvis du vandt i Lotto”.

“Det bliver en håndgranat i forhold til den tidligere markedsføring for Lotto”.

Sådan sagde Linda Frøkjær, markedschef i Danske Lotteri Spil i Danske Spil, i forrige uge om den nye kampagne for Lotto, der var på vej.

Nu er den her, og den er samtidig premieren for Wibroe, Duckert & Partners som Lotto-bureau, efter at det i forårets bureaukonkurrence ikke lykkedes DDB at fastholde det store Lotto-budget.

Om det reelt er en håndgrant, vil der sikkert være mange meninger om – men helt sikkert er det dog, at der bliver tale om en meget betydelig kampagne.

“Den bliver til at få øje på,” lyder det underspillet fra Linda Frøkjær.

Store universer som dem, man ofte har set fra Partners er blevet sjældnere, fordi de er dyre at få etableret. Men det er, hvad der kommer til at ske her.

Den første film, som kommer på i dag, er 1 minut lang og har til formål at slå tonen an. Man har leget med den oprindelige pay-off “Tænk hvis du vandt”, hvor “du” er streget ud og erstattet med “en du kender”.

“Der er nogen, der spiller, og nogen, der ikke gør – og man kan selvfølgelig ikke forvente at vinde, hvis man ikke gør,” siger Linda Frøkjær.

Det kreative udtryk rummer de siamesiske tvillinger, Peter og Hans, og kan beskues på denne Facebook-side samt i denne film.

En af inspirationskilderne er otte år gammel – fra filmen Stuck on you med Matt Damon og Greg Kinear. Højdepunkter fra dén film kan ses her.

Når tonen er slået an i de kommende uger, vil historien udvikle sig.

“Og i takt med at historien udvikler sig, vil vi få fortalt, hvorfor tvillingerne har en rolle i forhold til Lotto, og at der er mening med galskaben,” siger Linda Frøkjær.

Universet vil i første omgang køre mere traditionelt med fokus på tv, forhandlere og online annoncering.

“Vi har en række tanker omkring digitale platforme, men de vil først komme i spil til næste år,” siger Linda Frøkjær.