Strid med Coop får Carlsberg til at flytte marketingaktiviteter

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

De årlige forhandlinger om priser og betingelser er gået skævt, og det betyder farvel til en lang række produkter i Coop – bl.a. den nye Somersby-variant.

Magtspillet mellem dagligvarehandlen og de store leverandører giver ind imellem nogle mere dramatiske udfald, hvor en stor leverandør bliver smidt ud af en kæde.

Der er dem, der mener, at handlen bruger den slags initiativer til at banke alle andre på plads ud fra tesen, at “hvis vi kan droppe en stor kendt leverandør, så kan vi også droppe jer.”

Nu er forhandlingerne mellem Carlsberg og Coop så gået i hårdknude. Det kunne Berlingske fortælle i lørdags, og det betyder, at en lang række produkter fra Carlsberg og Coca-Cola forsvinder fra Coops butikker, der omfatter Kvickly, SuperBrugsen, Fakta, Dagli’Brugsen og Irma.

De største brands som Carlsberg, Tuborg og Coca-Cola vil fortsat være at finde, men der vil ikke blive knyttet marketingaktiviteter til dem.

Nu får Carlsberg så mulighed for at teste, hvad der sker, hvis man koncentrerer sine aktiviteter på andre kæder.

Det gælder bl.a. bryggeriets satsning på en modedille denne sommer. Det drejer sig om en ny Somersby-variant med dyreprint, som netop i denne tid er på vej ud på markedet – og som også skulle sælges i handlen. Uden Coop betyder det ekstra tryk på hos andre, som omfatter både andre dagligvarekæder, convenience-butikker og restauranter og cafeer.

“Vi flytter ressourcerne til alle de andre – både hvad angår kampagner og sampling, og det betyder at der kommer fuldt knald på. Vi vil i det hele taget flytte alt hvad vi kan af aktiviteter, som skulle være foregået hos Coop over til andre,” siger Carlsberg Danmarks marketingdirektør, Kirsten Ægidius og fortsætter:

“Vi er selvfølgelig rigtig kede af situationen, for vi er glade for samarbejdet med Coop og vi håber naturligvis, at forhandlingerne falder på plads på et tidspunkt. Men vi kan selvsagt ikke sidde på hænderne imens.”

En anden aktuel aktivitet er Tuborgs 140 års fødselsdag. Den rummer bl.a. lanceringen af Rød Tuborg på dåse.

“Det er første gang, at Rød Tuborg kommer på dåse i handlen, og det ser allerede nu ud til, at den sælger godt,” siger Kirsten Ægidius.

Somersby varianten blev beskrevet af Bureaubiz her, og herunder kan man se den reklamefilm, der anvendes.