Stryhns efter fusion: 5 bureauer udskiftet med 2

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Stryhns er købt af norsk virksomhed og fusioneret med Graasten Salater. Det er nu gået ud over 3 reklamebureauer og 2 mediabureauer. Det nye reklamebureau skal sammen med mediabureauet forsøge at udvikle en fælles platform.

3 velkendte brands, men en ny ejer, en fusion og dermed en ny virksomhed.

Den situation kalder på nye tanker, og det har nu ført til, at Stryhns A/S (der er navnet på fusionen mellem Stryhns og Graasten Salater) har ændret markant i sine bureau-konstellationer.

3 reklamebureauer er blevet til 1 og 2 mediabureauer er også blevet reduceret til en enkelt ny partner.

Vinderen blandt reklamebureauerne er blevet Bates Y&R, som erstatter Metaphor på Graasten, DDB på Stryhns og Commercial Cowboy på Langelænder. Sidstnævnte er Peter Frölichs bureau, der kom ind på Langelænder, da samarbejdet med Nørgård Mikkelsen blev droppet sidste efterår.

Valget af Bates kom efter en såkaldt dialog-runde med 4 bureauer.

“Jeg har ikke den store fidus til en konkurrence, hvor bureauerne skal præstere et kreativt oplæg. Derfor forberedte vi os selv indgående på, hvad vi forventede fra bureauerne, og det kommunikerede vi så til dem som optakt til et 3 timer langt møde mellem hvert bureau, hvor jeg selv og vores adm. dir. deltog. Det var en god og bekræftende oplevelse at møde bureauerne og samtidig var vi så heldige, at Bates hurtigt skilte sig ud som lige den tand bedre end de andre”, siger marketingdirektør Jesper Siber og understreger, at ændringerne alene handlede om at få nye øjne på den fremadrettede strategi. Der var ingen utilfredshed med de eksisterende samarbejder.

Blandt mediabureauerne erstatter Mindshare IUM på Stryhns og Langelænder samt Maxus på Graasten.

Mindshare er det norske moderselskabs bureau.

“Vi tog et møde med Mindshare i Danmark, og det gik godt. På den baggrund fik vi foranstaltet en samlet nordisk aftale”, siger Jesper Siber.

Bates og Mindshare er så nu sat sammen om at forsøge at udvikle en fællesplatform for alle tre mærker.

“Umiddelbart synes det at stride mod god branding-lærdom, men vi vil gerne udfordre denne holdning og se, om det kan lade sig gøre. Vi har været meget grundige i vores beskrivelser af vores brands og konstateret, at der er et overordnet værdimæssigt fællesskab omkring “stolte danske madtraditioner”. Desuden er der også fællestræk mellem Stryhns og Graasten blandt målgrupper og forbrugssituationer”, siger Jesper Siber og fortsætter:

“Der er ingen, der siger, at en fælles platform skal være en annoncekampagne. Det kan også være f.eks. en aktiveringsplatform. Alt er åbent og briefen er løs. Men vi vil godt gøre forsøget, og det er den proces, der nu er i gang i samarbejde mellem Bates, Mindshare og os”.

Jesper Siber understreger dog, at det ikke er en bundet opgave at udvikle en fælles platform.

“Den kommer kun, hvis der kan udvikles en løsning, der er stærk nok, således at der kommer de synergier. vi tror på, og at det satidig kan styrke alle tre mærker tilfredsstillende”, siger Jesper Siber.