Studerende fra Århus vandt eBays globale App-konkurrence

FiG

Det danske site, Boblr, blev brugt til konkurrencen, og det blev også danskere der vandt den.

Tre studerende fra Århus kan sætte næsten 100.000 kr. ind på kontoen samt hæderen, at have præsteret den bedste løsning på eBays globale konkurrence om udviklingen af fremtidens App.

eBay præsenterede konkurrencen i samarbejde med det danskskabte site Boblr og har modtaget mange bud. Ifølge juryen vandt danskerne, fordi konceptet både er opfindsomt og meget nytænkende.

“Løsningen vandt, fordi det er et meget kreativt og innovativt koncept til en app, som gør livet lettere og sjovere for folk verden over. Der findes allerede mange apps, men netop vinder-konceptet inspirerer os til nye og forfriskende perspektiver og idéer til, hvordan vi som enkeltpersoner kan få relationer til lokale forretninger”, siger Simon Karsø, der er kommunikationschef hos eBay og fortsætter:

“Foruden den kommercielle del er konceptet både menneskeligt og attraktivt. Der er bl.a. idéer til, hvordan vi kan bruge de sociale medier på en mere menneskelig måde, som engagerer den enkelte i de daglige køb. Idéer, der alle lever op til kravene i konkurrencen om, at det er en app, som man bare vil have”.

De danske vindere består af et tværfagligt team med en designstuderende fra arkitektskolen (Kerstin Kongsted) og to universitetsstuderende fra henholdsvis Datalogi og Informationsvidenskab på Aarhus Universitet (Kristian Kongsted og Andreas Ohn).

eBay blev i øvrigt så begejstret for kvaliteten og innovationsniveauet i løsningerne, at man har valgt at kåre ikke kun én men tre vindere. Det århusianske team modtager 12,500 Euro og en mulighed for et jobtilbud hos eBay Classifieds Group, Danmark. De to andre vindere kommer fra Tyskland og England og bliver hver præmieret med 5,000 Euro.