Talent-team betaler selv for at deltage i EM i reklame

Peter Engholm
25@mail.dk

En senior-jury har fundet et junior-team værdigt til at repræsentere Danmark ved Eurobest. Det er dog ikke gjort med talent alene – der skal også økonomisk vilje til.

Den 28. november skydes dette års Eurobest Award Show i gang i Lissabon. Og nu har man fundet det danske team, der skal deltage i årets Youngster konkurrence.

På Facebook-siden “Young Creatives Danmark” har unge kreative gennem de seneste uger haft mulighed for at uploade deres arbejde og dermed komme i betragtning til en plads ved dette års Eurobest, der er Cannes Lions’ europæiske søster.

Det var en enig jury – bestående af Thomas Hoffmann, &Co, Silas Jansson, Mensch, Michael Robert, Robert/Boisen & Like-minded samt David Asmussen og Simon Wooller, begge fra Halbye Kaag JWT – der pegede på Mike Wittrup og Daniel Rørbæk som vinderteamet.

Talsmand for Young Creatives Danmark er Peter Metcalfe, &Co og bestyrelsesmedlem i Creative Circle. Han siger om Eurobest-teamet:

“Til forskel fra Young Creative Circle Award, der sender teams til Cannes Lions, er der i dette tilfælde ingen sponsor. Og det er skidedyrt at tage af sted, så der var fem teams, der lagde arbejde op. Vi gjorde det, fordi vi pludselig fik muligheden for at give et team chancen. Det var samtidig også en chance for at kickstarte vores netværk, så vi afholdt det uformelt i disse rammer – og naturligvis uden at konkurrere med Creative Circle.”

Daniel Rørbæk og Mike Wittrup er begge uddannede fra Kreativ Basis på Danmarks Mediehøjskole i maj sidste år. Mike er freelancer, og Daniel er junior-tekstforfatter på Raffinaderiet.

“Vi deltog i konkurrencen, fordi vi brænder for det, vi laver. Og fordi det bliver en stor oplevelse. Vi skal ned til Lissabon og konkurrere med andre unge fra hele Europa om – på 48 timer – at lave den bedste integrerede kampagne. Vi er begge tekstforfattere, men i vores team er Mike AD’eren,” siger Daniel Rørbæk.

Vinderen af Youngster konkurrence får, udover æren, mulighed for at deltage igen næste år.