Telmore har flest loyale kunder

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Samtidig har Telmore færrest kundeklager. I den anden ende af skalaen ligger Telenor og Telia.

Telmore er det mobilselskab med flest loyale kunder og færrest kundeklager. Det viser ny undersøgelse – Brancheindex Mobil 2013 – der er foretaget blandt 3000 danske private mobiltelefonkunder og udført af Loyalty Group.

Det mobilselskab med de mindst loyale kunder er Telenor og sammen med Telia har de flest kunder, der klager.

Hvis en mobilkunde skulle skifte selskab, er der flest (12 procent), der ville skifte til Telmore, mens færrest (3 procent) ville skifte til M1. Her ligger både Telenor og Telia lunt i midten.

Direktør og seniorrådgiver Mikkel Korntved fra Loyalty Group siger til Børsen, at undersøgelsen generelt viser, at jo større teleselskaberne er jo mindre kundetilfredshed:

”En af konklusionerne på undersøgelsen er, at selvom de små teleselskaber kører på samme mobilnetværk som de store, sidder man som kunde hos et lille selskab og føler en større grad af tilfredshed og relevans i forhold til den måde, det er at være kunde i det lille selskab”.

Loyalty Group laver undersøgelser for mange forskellige brancher og det gælder generelt i alle brancher, at kunder hos små selskaber er mere tilfredse.

Problemet er at store virksomheder ofte har mange kunder og så har de svært ved at interessere sig for den enkelte, mener Mikkel Korntved.

Telenor vil ikke kommentere undersøgelsen i Børsen, da de ikke må udtale sig før deres regnskab offentliggøres i næste uge.

Men for to måneder siden sagde Telenors nye adm.dir. Marek Slacik til Børsen, at der er to årsager til at en mobilkunde skifter teleselskab:

”En kan være, at de får et bedre tilbud. En anden, at de ikke er tilfredse med den nuværende udbyder. Og det mener jeg, vi er nødt til at gøre noget ved, hvis vi vil gøre brugerne tilfredse og loyale”.

Her er rækkefølgen over de mobilselskaber hvis kunder klager mindst:

 1. Telmore
 2. M1/Fullrate
 3. CBB Mobil
 4. TDC Mobil
 5. Call Me
 6. Onfone
 7. Oister
 8. Bibob
 9. 3 Mobil
 10. Telia Mobil og Telenor

Og her er de mobilselskaber, der har mest loyale kunder

 1. Telmore
 2. Bibob
 3. CBB Mobil
 4. M1/Fullrate
 5. Call Me
 6. Onfone
 7. Oister
 8. TDC Mobil
 9. 3 Mobil
 10. Telia Mobil
 11. Telenor

 (Børsen Digital, p. 7).