Thomas Vejlemand stopper som direktør for Creuna

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Efter 10 år ønsker han at søge nye veje. Den nye direktør for Creuna Danmark er fundet hos Microsoft i Danmark

Thomas Vejlemand stopper som adm. dir. for Creuna, der er Danmarks største digitale bureau, og hans afløser er fundet hos Microsoft Danmark.

Der er tale om Astrid Simonsen Joos, som kommer fra en stilling som Central Marketing Group Director for Microsoft Denmark. Hun er norsk født og har været hos Microsoft i Norge og Danmark siden 1998.

Thomas Vejlemand begrunder det med, at han efter 10 år i bureauet – heraf syv som adm. dir. – synes det var på tide at søge nye veje.

“Jeg er stolt af det, der er skabt, men det er også naturligt at spørge sig selv, om det er fornuftigt at fortsætte i samme spor,” siger Thomas Vejlemand, der er 44 år.

Han stopper oven på en turbulent periode, hvor Creuna har været hårdt ramt af finanskrisen.

“Op til 2008 vækstede Creuna meget kraftigt, og vi var helt oppe på 180 mand i Danmark. Samtidig arbejdede vi med en strategi for hele Creuna gruppen om at søge enten alliancepartnere i form af andre bureauer eller søge uden for Nordens grænser ved hjælp af andre partnere. Men planerne blev stillet i bero på grund af finanskrisen,” siger Thomas Vejlemand og fortsætter:

“Nu har vi så konsolideret. Vi har fået skabt et godt kreativt team, landet nye store kunder og vi har haft overskud siden oktober. Så tidspunktet er inde til, at vi skal til at diskutere en ny fremadrettet strategi, og derfor mener jeg, at timingen er god til, at jeg kan stoppe.”

Han vil blive i nogle måneder og medvirke til at sikre en ordentlig overgang, og derefter skal han til at overveje, hvad der så skal ske.

“Jeg har haft en åben dialog om det med mit bagland siden efteråret. Der er nogle ting, jeg har skullet sørge for blev klaret først, og desuden skal der ske en overgang. Derefter vil jeg have tid til at slå skyklapperne ud og kigge på, hvem der eventuelt kan gøre brug af mine kompetencer,” siger Thomas Vejlemand.

Creuna er etableret i alle de nordiske lande. Bureauet er norskejet, men koncernen er registreret som et dansk selskab.

Creuna blev etableret i 2001, og Thomas Vejlemand kom til bureauet et halvt år efter som salgsdirektør. Tre år senere blev han så adm. dir. for Creuna Danmark.