Tidl. bureaukvinde kåret som årets leder

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Dorte Tandrup, der startede sin karriere med en lang årrække hos Nørgård Mikkelsen, og siden har haft marketingansvaret i en række store virksomheder, er netop kåret til årets leder af Djøf.

Dorte Tandrup, der har bevæget sig i både bureauverden og marketingverden, er kåret som årets leder af Djøf.

Hun startede sin karriere hos Nørgård Mikkelsen, hvor hun var i omkring 10 år. Efterfølgende blev hun marketing- og kommunikationschef hos Telmore, dernæst afdelingsdirektør for TDC Marketing. Dernæst kom hun til Nent i forskellige roller, senest som VP Commercial Marketing – Viaplay, Viafree, Free TV i Norden.

For et år siden blev hun så hentet til Booxt af tidligere OMD-direktør Herman Haraldsson. Her er hendes titel salgs- og marketingdirektør.

Prisen som årets ledertalent uddeles for femte gang og begrundelsen for valget lyder:

”Dorte Tandrup går forrest som rollemodel og med åbenlyse evner for klar kommunikation. Det er centralt for hende at være åben, være lyttende og tage feedback ind. Resultatfokuseret og ordentlighed er nøgleord i de interviewedes beskrivelser af Dorte Tandrup. Man mærker hurtigt hendes grundlæggende holdning til at opføre sig godt og være et ordentligt menneske. Uanset niveau.

Hun har stor fokus på at skabe retning på tværs af aktiviteter og på den måde skabe klarhed omkring opgaven. Der arbejdes med målbare KPI’er, og en klar strategi, som bliver sat i starten af året.

I virksomheden arbejdes der med tværgående teams, hvor alt ikke ”skal forbi chefen”. Tværtimod har det stor betydning for hende at skabe ”trygge rum”, hvor medarbejderne føler sig bemyndiget til at agere selv på baggrund af de ordnede mål. Det handler om at turde løbe selv, udfordre sig selv på løsninger, udfordre ledelsen og kollegerne. Det kræver, at man har hinandens ryg, kæmper sammen og spiller hinanden gode.”

Dorte Tandrup vandt titlen foran to andre nominerede: Henrik Luxhøj, der er adm. direktør for Elis og Michael Kolbæk, der er head of corporate i Tryg. Processen med at finde årets talent begynder med, at Djøf udvælger 100 kandidater fra den private sektor blandt Djøfs medlemmer.

Det er femte gang, at prisen uddeles.

Tidligere har følgende vundet: 2020: Carl Johan Paulsen, direktør i Meyers Køkken. 2019: Rune Fleron Qvant, Adecco Group. 2018: Malou Toft, vice president for EMEA i Milestone Systems. 2017: Louise Hahn, senior vice president i Dong Energy.