Tidligere Novicell-direktør går selvstændig

Emil Malte Simonsen,
emil.s@bureaubiz.dk

Den tidligere Novicell-direktør Toke Lund stifter egen virksomhed, der skal reducere load-tider for danske online-virksomheder.

Danskerne er utålmodige på nettet. Hvis det tager for lang tid at loade en side, vælger mange at lukke den. Og det betyder tabt omsætning, mener Toke Lund, der har forladt en stilling som direktør for International Forretningsudvikling i det digitale bureau Novicell for at arbejde med hastighed i EnterSpeed.

“Den dårlige load-tid giver desuden dårligere placering på Google og betyder, at virksomhederne skal bruge flere penge og ressourcer på at trække trafik ind på sitet,” siger Toke Lund, CEO i den nystiftede virksomhed, i en pressemeddelelse.

“Hastighed bliver et kæmpe fokusområde i vores branche de kommende år. Der er et enormt uudnyttet potentiale, og det er ikke engang ret svært at gøre noget ved de problemer, som virksomhederne bokser med. Hvis man blot reducerer load-tiden med ét sekund, er der eksempler på, at man kan øge trafikken på sit site med op til 10 procent. Det betyder, at man kan øge omsætningen signifikant,” siger Toke Lund i pressemeddelelsen. 

Egen platform
Og det skal EnterSpeed hjælpe danske online-virksomheder med. De skriver, at de har udviklet en platform, som bliver lagt ind mellem virksomhedens forskellige it-systemer og det website, som brugerne interagerer med.

Platformen skal dermed sikre, at der bliver sat maksimalt fart på alle de data, der bliver hentet fra virksomhedernes forskellige systemer.

“Det betyder, at virksomhederne ikke behøver at gøre noget ved deres nuværende systemer. Vi lægger bare en motor ind, der kan trække dataene hurtigt og sikkert ud, og så sikrer den samtidig en moderne infrastruktur,” siger Toke Lund i pressemeddelelsen.

EnterSpeed går til markedet som en uafhængig, international virksomhed med fokus på de allerstørste webløsninger. Novicell har en ejerandel på 80 procent af den nye virksomhed.