To bureauer blandt Danmarks bedste arbejdspladser

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: To bureauer og en marketingafdeling er blandt de bedste arbejdspladser i Danmark. Og så er verdens mest kreative iværksætter også kåret.

Danmarks bedste arbejdsplads er netop kåret og i år, finder man to bureauer blandt de ti bedste i kategorien 20-49 ansatte.

Vertica lander på en flot tredjeplads, mens Dwarf lige sniger sig ind blandt de 10 bedste med en 10. plads.

I mellemkategorien 50-499 ansatte dukker en stærk marketingorienteret organisation i form af Coca-Cola Nordic Services – op på en 26. plads.

Og igen i år bliver McDonalds en flot nummer et i kategorien 500 eller flere ansatte.

Det, der får Vertica op på tredjepladsen, er ifølge Berlingske Business, at ’Vertica har formået at skabe et inspirerende kontormiljø igennem en flad struktur. Den store tiltro til medarbejderne betyder, at projektteams har stor beslutningskompetence i at finde de rette løsning i samarbejde med kunden. Den flade kultur betyder, at der er få ledere, men for at imødekomme medarbejderens personlige udvikling har Vertica udnævnt nogle interne karriere coaches til at varetage rollen som sparringspartner i det daglige’.

Vertica skriver i øvrigt selv i en pressemeddelelse, at de ikke har haft en eneste opsigelse siden 2009. Samtidig fortæller de, at de er lige ved at nå op i næste kategori, da de er vokset med 18 nye medarbejdere i 2012 og nu er 48 ansatte.

Hos Dwarf er det et stærkt sammenhold og en synlig anerkendelse, der er årsag til at man lander blandt de ti bedste: ’Hos Dwarf tror man på ærlighed, et stærkt sammenhold og synlig anerkendelse af den enkeltes bidrag til arbejdspladsens succes. Sammenhold og anekendelse af den enkelte viser sig ved, at Dwarf har overskudsdeling for alle medarbejdere, hvorved alle glædes over arbejdspladsens succes’.

Og i Coca-Colas marketingafdeling kendetegnes kulturen ’ved et stærkt engagement og stolthed over virksomhedens globale brands’.

McDonald’s, der også blev Danmarks bedste arbejdsplads sidste år,  griber aktualiteten i de annoncer, der i dag pryder aviserne, hvor McDonalds ’praler’ med førstepladsen.

Overskriften er: ’Dovne Robert gad ikke arbejde hos McDonald’s’. I brødteksten skriver de, at det er der heldigvis 4.000 talentfulde folk, der godt gider.

Det er Great Place to Work® Institute Danmark, der står for kåringen af Danmarks bedste arbejdsplads. Der er 135 virksomheder, der har valgt at gennemføre undersøgelsen. Heraf 21 virksomheder i kategorien 500+, 87 virksomheder med 50-499 medarbejdere og 27 virksomheder med 20-49 medarbejdere (Berlingske Business, p. 36-55).

Verdens mest kreative iværksætter er kåret

I mandags omtalte vi Creative Business Cup, som har fundet sted i denne uge, hvor globale kreative iværksættere mødes og verdens mest kreative iværksætter bliver kåret.

I går blev vinderen så fundet og førsteprisen gik til den hollandske iværksætter Marieke Jonker for biografprojektet ’We want cinema’,  som er et projekt, hvor TV-distributørerens on demand-tilbud blive flyttet til det store lærred.

Danmarks repræsentant var Mystery Makers, der per postordre sælger skattejagter til voksne (Berlingske Business, p. 28).