Fem danske bureauer blev Webby-vindere

Sine Patulski,
redaktionsassistent

Opdateret: Se hvem det er her.

To danske bureauer har netop vundet en Webby Award, der hylder de bedste digitale kampagner.

Det ene er Marvelous, som vandt en People’s Choise-Webby i kategorien Online Film & Video – Integrated Campaigns (Branded) for deres filmprojekt Walter & Alma for Microsoft.

Bureaubiz har tidligere været hos Marvelous for at høre nærmere om kampagnen. Det kan du læse her.

Det andet Webby-vinder-bureau er Space10, der vandt en Webby Winner-pris i kategorien Web Architecture & Design for projektet One Shared House 2030. Der er en survey lavet for Ikea, som skal give bedre design-løsninger til fremtidige hjem – rettet imod den stigende verdensbefolkning og den dermed mere trange plads.

Flere end 70.000 mennesker fra 150 lande har besvaret undersøgelsen, der består af en række spørgmål om præferencer mv. når man skal bo sammen med en eller flere andre mennesker.

Projektet er lavet sammen med den New York-baserede design duo Anton & Irene. Projektet udstilles som en del af den første udstilling i Dansk Arkitektur Centers nye hjem i Blox i København, som løber fra d. 7. maj til 23. september 2018.

Hello Monday har også taget en pris med hjem fra Webby Awards. De har vundet i kategorien Web – Sports Teams med kampagnen We The Fans for ESPN.

& Co. hev en pris hjem fra kategorien Advertising, Media & PR – Social Video. Det var med deres kampagne All That We Share, der er lavet for TV 2. Den sætter fokus på problematikken om at være for hurtig til at sætte folk i en bås.

Endnu en dansk vinder er Vice Media Scandinavia med kampagnen LikeWhatYouHate. De vandt en People’s Choice i kategorien Social – Experimental & Innovation.

The Webby Award uddeler priser årligt. De 8 kategorier i årets uddeling er:

  • Special Achievement
  • Web
  • Online Film & Video
  • Advertising, Media & PR
  • Mobile Sites & Apps
  • Social
  • Podcasts & Digital Audio
  • Games

Der er dukket flere kategorier op de sidste år – tilbage i år 2016 var der kun fem kategorier. De nye kategorier siden 2016 er Games, Podcasts & Digital Audio og Special Achievement-kategorien.

Se listen over danske nominerede her

The Webby Award tilbyder ikke noget større overblik over vinderne. Skulle vi have overset nogen, så giv endelig lyd.