To danske jurymedlemmer til Eurobest

Peter Engholm
25@mail.dk

En senior kreativ og en producer er udvalgt til at repræsentere Danmark i juryerne ved reklame-EM, der denne gang afholdes i Helsinki.

TV 2 og Creative Circle sender to danskere nordpå, som jurymedlemmer, når Eurobest afholdes i Helsinki den 1.-3. december.

Eurobest er Cannes Lions’ organisatoriske lillesøster – og den største europæiske festival og award inden for kreativitet.

Sidste år var der tre danske jurymedlemmer, i år er det to – og disse to:

  • Niels Kau, jurymedlem i Film Craft.

    Producer og medstifter af produktionsselskabet Nobody. Niels Kau har produceret reklamefilm gennem de seneste 20 år i ind- og udland og har vundet både guld og sølv i Cannes og senest en Webby Award i kategorien Branded Entertainment Scripted for Deutsche Telekom.
  • Rasmus Petersen, jurymedlem i Outdoor/Radio. 

    Senior creative på Halbye Kaag JWT og blandt de mest vindende kreative personer i Danmark med bl.a. fem Cannes Lions heraf tre i radiokategorien. Og senest både CCA, DIA og Advertising Effectiveness Award for Kræftens Bekæmpelses Solkampagne med Frederik Fetterlein i hovedrollen.

Sidste år gjorde dansk kreativitet sig godt gældende ved Eurobest – med 15 awards, herunder 1 Grand Prix og 2 guld til Made From Cool-filmene fra Jack & Jones, &Co og Bacon. Også Spoiled Production og DDB vandt guld – for Han Kjøbenhavn.

Svenskerne strakte sig imidlertid lige det længere, og det udløste bl.a. tre Grand Prix’er til Forsman & Bodenfors – og i år har bureauets bestyrelsformand og creative senior partner, Anne Qvennerstedt, posten som juryformand i Digital og Mobile.

Helsinki afløser Lissabon som værtsby for Eurobest. Det er syvende gang, at festivalen bliver afholdt.

De danske jurymedlemmer har disse kommentarer til deres kommende arbejde:

”Jeg ser frem til at skulle bedømme arbejder, som man ikke umiddelbart støder på i sin hverdag. De bedste online film bliver delt heftigt, mens radio ikke nyder den samme opmærksomhed. Og så ser jeg selvfølgelig frem til at skulle diskutere de enkelte arbejder med de andre jurymedlemmer, som er den del af juryarbejdet ved f.eks. Creative Circle, der er mest interessant,” siger Rasmus Petersen.

Og fra Niels Kau lyder det:

”Film er under konstant udvikling og udfordres hele tiden af nye formater, platforme og vinkler på indholdet – det bliver derfor rigtig spændende at skulle vurdere arbejdet i katagorien ’Film Craft’ til Eurobest 2014 sammen med forhåbentlig nogle interessante ligesindede.”