To digitale bureauer fortsætter væksten

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Heyday og Loft37: De to bureauer hører ikke til Danmarks største – til gengæld har de nogen af branchens største overskudsgrader.

Aarhusianske Heyday toppede i den seneste bureaurapport fra Bureaubiz listen over de mest veldrevne bureauer. Det skete i Major League (gruppen af bureauer med mere end 15 medarbejdere), hvor bureauet havde den største BBPI-score, som er en sammenregning af tre års udvikling i bruttoavance og overskudsgrad.

I seneste regnskabsår har man ikke helt kunnet leve op til den meget store vækst på toppen – bureauet er i årene forinden blevet næsten tredoblet – et plus på 6,3 pct. er dog bestemt fornuftigt. Men til gengæld er bundlinjen fortsat med at udvikle sig stærkt positivt. Overskudsgraden blev 24,1 mod 21,6 året før.

Den lidt mindre vækst på toppen hænger sammen med, at året bød på nogle overvejelser, som flyttede fokus lidt.

“Vi har vokset meget i de senere år, og det fik os til at bruge noget tid på nogle strategiske overvejelser om bureauets fortsatte udvikling ,” siger adm. dir. Anders Lorentz og fortsætter:

“Det flyttede fokus lidt, indtil vi fandt ud af, at vi bare skulle fortsætte med at gøre det, vi havde gjort hele tiden. Alle medarbejdere har gjort en fantastisk indsats, og året sluttede således med travlhed, og i de første måneder i det nye regnskabsår har der virkelig været tryk på.”

Det lidt mindre bureau, Loft37, kan ikke helt leve op til Heyday overskudsgrad – men 19,4 hører dog fortsat til de bedste i branchen.

Til gengæld er bureauet vokset mere på toppen end Heyday.

Loft37 har et meget skarpt fokus på få tunge senior-folk, hvoraf flere har deres udspring i design-verdenen.

“Det er fortsat vores udgangspunkt, men vi har flyttet fokus til at blive mere strategisk og salgsorienteret og desuden har vi også fået godt fat på usability,” siger adm. dir. Peter Leif Hansen og fortsætter:

“Det har givet os adgang til nogle ret store kunder i forhold til bureauets størrelse. Vi har vundet Irma og på det seneste også EDC-mæglerne. Desuden arbejder vi meget for både Novo Nordisk, Coloplast og TDC.”

Nøgletal for Heyday

 • Bruttoavance 10,1 mio. kr. +6,3 pct.
 • Bruttoavance pr. medarbejder 631.250 kr. +6,3 pct.
 • Lønandel 55,7 (58,6)
 • Resultat af primær drift +2,433 mio. kr. +18,7 pct.

  Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz

Nøgletal for Loft37

 • Bruttoavance 7,5 mio. kr. +23 pct.
 • Bruttoavance pr. medarbejder 1,25 mio. kr. +23 pct.
 • Lønandel 53,7 (60,2)
 • Resultat af primær drift +2,034 mio. kr. +71,5 pct.

  Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz