To fynske skrækhistorier

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Andersen & Blæsbjerg er aktuel på rygtebørsen i relation til Scanad, og bureauet kan da helt sikkert godt bruge nogle flere kunder. Men heller ikke Clockwork ser for god ud oven på 2010.

Kvalificerede rygter knytter Scanad-direktør, Robert Rasmussen, og kunder fra det nu konkursramte bureau sammen med fynske Andersen & Blæsbjerg. Og bureauet kan da helt sikkert godt bruge nogle flere kunder, for 2010 er ikke et år, der vil fremstå som mindeværdigt.

Et større underskud i 2009 blev forvandlet til et endnu større underskud i 2010, og regnskabet bliver ledsaget med både revisorforbehold og supplerende bemærkninger.

Bl.a. tager revisor forbehold over for indregningen af et skatteaktiv på godt en million kroner, fordi man mener, det er usikkert, om den fremtidige indtjening kan retfærdiggøre det.

Desuden gøres der i en supplerende bemærkning opmærksom på en stram likviditet, hvor bureauet er afhængig af, at de eksisterende kreditter kan fortsætte.

Bureauets bank har givet dette tilsagn på basis af budgettet for 2011, der viser et lille overskud.

Adm.dir. Kurt Mousten siger til revisorens forbehold:

“Vi ser på virksomheden med en lidt længere horisont end revisionen gør – det vil sige lidt flere år – og vi forventer, at kunne tjene det skattemæssige underskud ind igen.”

Han er desuden fortrøstningsfuld over for genopretningen af økonomien.

“Vi har tilpasset vores organisation i 2010, hvor vi også opsagde vores lejemål og vi har fundet mindre og mere omkostningsmæssige tilpassede lokaler. Vi følger vores budgetter for året og har de sidste 8 måneder præsteret bedre end sammenlignelige måneder for året før. Så vi ser mere lys forude end når vi ser bagud, og forventer at komme ud af året med et lille plus,” siger Kurt Mousten.

Clockwork er et andet fynsk bureau, hvor det gik galt i 2010, og også dette bureau får en bemærkning fra revisor – her meddeles, at man ikke har nogen trækningsret hos banken. Det lyder drastisk, men dækker reelt over, at man ikke har nogen gæld hos banken – og dermed ingen trækningsret. Hovedaktionær vil overtage forpligtigelser, når de forfalder, hvis ikke bureauet selv kan betale dem.

Nøgletal for Andersen & Blæsbjerg

 • Bruttoavance 11,879 mio. kr. -19,5 pct.
 • Bruttoavance pr. medarbejder 539.955 kr. -8,5 pct.
 • Lønandel 88 (80,6)
 • Resultat af primær drift -2,426 mio. kr. -58,8 pct.

Nøgletal for Clockwork

 • Bruttoavance 2,7 mio. kr. -40 pct.
 • Lønandel 104,1 (66,1)
 • Resultat af primær drift -1,064 mio. kr. (+0,509 mio. kr. i 2009)

  Bruttoavance pr. medarbejder er estimeret af Bureaubiz. Der er ingen oplysninger om antal medarbejdere i regnskabet

Et andet fynsk bureau har også afleveret regnskab. Red Ink vil næppe heller prale med deres – det er dog en del pænere, idet bundlinjen fortsat er positiv.

Nøgletal for Red Ink

 • Bruttoavance 4,7 mio. kr. -16,1 pct.
 • Bruttoavance pr. medarbejder 783.333 kr. -30,1 pct.
 • Lønandel 62,7 (46,5)
 • Resultat af primær drift +0,648 mio. kr. -62,9 pct.