To partnere forlader Sunrise

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Den ene er landskendt fra tv, og de to overvejer nu at skifte spor til en mere free-lance baseret hverdag. Samtidig er der sket en nyansættelse og udnævnelse hos Sunrise.

Partnerkredsen i Sunrise står til at blive noget mindre i den kommende tid, idet to ud af seks partnere er på vej væk fra bureauet.

Der er tale om Anne Glad, der er kendt som livsstilsekspert fra Kender du typen på DR1, samt AD’eren Janne Østergaard. Begge har været på bureauet i en årrække og vil nu søge en anden tilgang til arbejdet end det traditionelle reklamebureau.

Adm. dir. Michael Sølling karakteriserer det som en skilsmisse, der er foregået godt og konstruktivt.

“Vi er nået langt sammen, men nu er der nogle områder, hvor vi ser forskelligt på tingene, og så blev vi enige om, at det rigtigste var at gå hver til sit. Jeg tror, det er det rigtige for begge parter, og jeg lægger vægt på, at det er sket på en måde, så vi fortsat kan se hinanden i øjnene,” siger Michael Sølling og fortsætter:

“Når der implementeres nye strategier med forandringer i organisationen, så kan det give noget uro. Det skal man have forståelse for. Det vigtige er, at vi tror på, at det på sigt er det rigtige for Sunrise og dermed også for vores kunder.”

Sunrise arbejder lige som mange andre bureauer med at udvikle sig inden for integrationen af digitale og analoge strategier samt fokus på effektivitet, og der er i den forbindelse sket ansættelser og udnævnelser.

Caroline Deichmann-Bendixen – tidl. bl.a. Framfab, Creuna og Tribal DDB – er ansat som digital director, mens AD’eren Janus Jauch er udnævnt til kreativ direktør. Han kom til Sunrise for 4 år siden og har bl.a. været kreativt ansvarlig for Boxer, Fona, Ofir og 3-Stjernet.

Desuden har Esther Selig, medstifter af Sunrise og tekstforfatter, også fået en ny rolle.

“Esther fungerer nu som rendyrket strategisk/kreativ sparringspartner, arbejder med indsigter og research og bliver dermed mentor for både kontaktafdelingen og den kreative afdeling. Et set-up som i kombination med vores oprustning på den digitale front giver endnu et nyt og positivt ryk til bureauet og de integrerede løsninger”, siger Michael Sølling.

Der er ikke umiddelbart udsigt til, at der optages nye partnere i stedet for Anne Glad og Janne Østergaard, men de to skal selvfølgelig erstattes.

“Processen er i gang. Vi har fremgang, og man kan derfor ikke sige farvel til et seniorteam uden at erstatte dem,” siger Michael Sølling.

Anne Glad og Janne Østergaard har nogle tanker om fremtiden – uden dog endnu at have lagt sig helt fast. Derfor bliver der drukket rigtig mange kopper kaffe i øjeblikket – både sammen og hver for sig.

“Vi forlader bureauet i god ro og orden og er i gang med at færdiggøre nogle opgaver på Sunrise. Samtidig har vi forskellige andre aktiviteter. Det giver os en enestående mulighed for at bruge lidt tid på at forme tankerne og den skal udnyttes, så alt er i spil” siger Anne Glad og fortsætter:

“Som vi ser det, så deler kunderne sig i to grupper. Dem der har behov for full-service bureauet med et bredt udvalg af services. Og dem der kan meget selv men har brug for at samarbejde med nogle personer, der kan hjælpe med kreative og konceptuelle tanker. Det er denne sidste gruppe, vores interesse retter sig mod.”