Topchef stopper: Nu skal jeg til København hver onsdag med min kone

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Henrik Jensen overlader chefposten for Aegis Nordic til Lars Bo Jeppesen og har lagt en plan med familien. Det næste halve år vil han ikke tænke på job.

Eftermiddagen i går var tæt på at blive meget følelsesladet for Henrik Jensen. Samtidig med, at hele flokken på Carat samledes for at glæde sig over, at bureauet havde cementeret sin 1. plads i den årlige imageanalyse fra MyResearch og Bureaubiz, blev det offentliggjort, at han stopper som chef for Aegis Nordic.

“Det er mere end 10 år siden, at jeg startede som chef for Carat. Dengang lå vi lavt i imagemålingerne, og det kunne vi finde mange gode forklaringer på. Så det var tæt på at blive en symbiose at sige farvel samtidig med at vi kunne glæde os over, at Carat nu har 1. pladsen for andet år i træk. Det er ikke noget dårligt tidspunkt at sige stop på,” siger Henrik Jensen.

I hans 10 års regeringsperiode er bureauet ikke kun kommet til tops i imageanalysen – Aegis Media er også Danmarks største mediabureau – hvis man ikke lægger GroupM sammen – men under alle omstændigheder det bedst indtjenende. Han overlader rollen til Lars Bo Jeppesen, der hidtil har været chef for Aegis Danmark.

Henrik Jensen forventes at stoppe med udgangen af januar og dermed siger han farvel til sin kun anden arbejdsplads i 20 år. Han startede først i 90’erne som analysechef hos TV 3. Det var kort efter, at han blev færdig som cand. merc. og titlen analysechef skal man ikke lade sig snyde af – der var mere udførende analysearbejde end lederarbejde.

“Det var en rigtig spændende tid og mange gode mennesker. Jeg havde studeret cand. merc. sammen med Steen Ulf Jensen – nu Boxer-chef – som var den, der introducerede mig til TV 3. Desuden arbejdede jeg sammen med folk som Henrik Ravn – nu SBS-chef og Jørgen Madsen – nu Viasat-chef. Og over os alle havde vi så Jens Torpe,” siger Henrik Jensen

Siden kom han til Carat for så at vende tilbage til TV 3 som direktør. Og for godt 10 år siden vendte han så tilbage til Carat for at overtage ledelsen af bureauet.

Henrik Jensen har en fast målsætning for, hvad den kommende tid skal bruges på. Det er ikke arbejde.

“Jeg har aftalt med min familie, at jeg tager et halvt sabbatår. Først til september vil jeg begynde at overveje, hvad fremtiden skal byde på, og det er min klare ambition helt at undlade at tænke over, hvad jeg skal lave,” siger Henrik Jensen, der ligeledes er fuldstændig åben over for, hvad han skal beskæftige sig med på et tidspunkt.

Til gengæld bliver hans hverdag ikke nødvendigvis mindre skemabelagt.

“Hver onsdag skal jeg til København sammen med min kone, hvor vi skal bruge tid på museer og andre ting, som børnene ikke gider. Torsdag skal jeg så spille golf og mandag skal jeg til et fotokursus sammen med min datter,” fortæller Henrik Jensen, der bor i Hørsholm.