Trægt marked for videoannoncer skal sparkes i gang

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Brandzation forsøger nu med alle midler at få markedet for videoannoncer i gang. Bl.a. gennem en alliance med fire medier og fire annoncører.

“Markedet for online videoannoncering i Danmark har haft en meget træg start i modsætning til udviklingen i dels vores nordiske nabolande og dels de største online markeder i verden som f.eks. England og USA”.

Således konstaterer virksomheden Brandzation i en pressemeddelelse, der annoncerer et nyt initiativ, hvor man populært sag har sat alle sejl for at gøre noget ved problemet.

Hvis ikke det lykkes at få markedet i gang nu, er spørgsmålet, hvad der så skal til.

Udover at annoncere et samarbejde med fire medier og fire annoncører, rummer den lange pressemeddelelse også rosende ord fra to mediabureau-direktører i skikkelse af Lars Bo Jeppesen fra Aegis Media og Ulrik Thagesen fra Mediacom.

Et af problemerne med videoannoncer opgøres til manglen på et fælles implementeret video annonceformat, hvilket har gjort det kompliceret for annoncørerne.

“Der er derfor heller ikke særlig meget viden fra Danmark om hvordan denne annonceform virker, hvilket har gjort det svært for mediebureauerne at anbefale og derfor har afholdt mange fra at gå i gang”, skriver man i pressemeddelelsen.

Brandzation har nu samlet fire medier – Berlingske, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Børsen – samt fire annoncører i form af De Gule Sider, Nordisk Film, Nykredit og SAS til en projektgruppe, der bl.a. skal skaffe ny viden om effekten af videoannoncer.

Igennem en testperiode vil man analysere forskellige formater og effekten af dem, og desuden vil man gennem måle branding gennem en stor analyse, som gennemføres af Gallup Danmark.

De direkte målbare facts måles gennem adserver-systemet Videoplaza, som alle medier har fået installeret, samt annoncørernes egne trackingsystemer.

“De 4 medier i projektet afvikler tilsammen over 10 millioner videoer om måneden via nettet, og det er bestemt ikke gratis. Men vores brugere er meget begejstrede for denne service. Derfor ser vi frem til at få belyst den markedsføringsmæssige effekt, så vi kan få gang i dette nye annoncemarked i Danmark. Vi tror alle meget på online videoannoncer, der jo kombinerer det bedste fra de klassiske online annonceformater med det bedste fra TV reklamer”, siger internetchef Peter Strøhemann på vegne af medierne.