Tre enmands-bureauer i Frederikshavn vinder international opgave

Peter Engholm
25@mail.dk

En opgave for en global patientorganisation blev for stor for et enkeltmandsbureau, der fik to andre enmands-bureauer i Frederikshavn med på opgaven. Byens borgmester roser samarbejdet.

Et samarbejde mellem tre enkeltmands-bureauer i Frederikshavn har ført til en stor ordre på levering af bl.a. website og andre digitale ydelser til patientorganisationen, HAEi, i Schweiz.

Det begyndte med digitalbureauet Carmé:

”I oktober fik jeg en forespørgsel på et oplæg til et nyt website til HAEi, der er en global patientorganisation, og min første tanke var, at mit firma var for lille til at løfte opgaven alene. Gennem mit netværk fandt jeg sammen med Rikke Sørensen fra Plus R, som blev min partner i oplægget,” siger Ole Frølich fra Carmé i en pressemeddelelse.

I samarbejdet tager Carmé sig af projektstyring og online strategi, mens reklamebureauet Plus R står for grafisk design og kommunikation. I tillæg til de to er endnu en frederikshavner koblet på, nemlig Steen Voersaa, der med sit bureau, Webservicenord, laver specialprogrammering til sitet.

”Vi fandt hurtigt fælles fodslag trods det, at Ole og jeg ikke tidligere har arbejdet sammen og faktisk slet ikke kendte hinanden. Vi supplerer hinanden godt, og selv om vi overlapper og på nogle områder kan det samme, så er gevinsten helt klart, at vi også hver især er specialister på vores område og dermed leverer noget unikt til projektet,” siger Rikke Sørensen, Plus R.

Det nordjyske samarbejde vandt opgaven i konkurrence med et bureau fra Hamburg, og netop nu arbejdes der på at have det nye site klar til lacering i forbindelse med den internationale HAE-dag 16. maj 2015.

HAEi er en global netværksorganisation med fokus på at udbygge kendskabet til den sjældne, arvelige sygdom, hereditært angioødem (HAE), der viser sig ved anfaldsvise hævelser af hud og slimhinder eller svære mavesmerter. I uheldige tilfælde kan hævelserne sætte sig i luftvejene og udvikle sig livstruende. HAEi er aktuelt repræsenteret i 40 lande.

Frederikshavner-bureauernes opgave omfatter design og opbygning af et internationalt website på 6-8 sprog samt individuelle websites til organisationens nationale medlemsorganisationer.

De to bureauer bag oplægget – suppleret med det tredje i løsningen – har fået opmærksomhed fra borgmesterkontoret. Således er der i pressemeddelelsen også et citat fra borgmester Birgit S. Hansen – og det tager vi med:

“To virksomheder går sammen og byder på en stor international opgave. De vinder opgaven. Det er et klasse-eksempel på, hvor der er vilje, er der vej. Som borgmester i Frederikshavn Kommune bliver jeg stolt over og bekræftet i, at vi har dygtige og nytænkende erhvervsfolk. De lever op til mantraet: Sammen er vi stærke. Deres dygtighed og partnerskab bærer frugt og åbner døre for nye ordrer. Sådan gør man det.”