Tre nye direktører til McCann

Peter Engholm og Finn Graversen

Heriblandt Kim Jong Andersen, som er tiltrådt en ny stilling – som Executive Vice President. Samtidig har bureauet hentet to nye direktører til at styrke healthcare aktiviteterne.

McCann Copenhagen indleder det nye år med tre ansættelser på direktør-niveau: Kim Jong Andersen er indtrådt i ledelsen på bureauet – så at sige uden portefølje/fast ansvarsområde med en titel af Executive Vice President, mens Søren Berzant og Patrick Wulf Hanson er tiltrådt som nye direktører.

De to sidstnævnte retter sig mod en udbygning af healthcare-kompetencerne. Patrick Wulf Hanson vil være 100 pct. fokuseret på healthcare, mens Søren Berzant vil have det som sit primære fokus. Han kan dog arbejde på tværs i bureauet.

Kim Jong Andersens profil er primært digital. Og så rummer den mange jobskift. Han nåede i 2014 både at starte og stoppe hos RelationshusetGekko, og da han stoppede var det med disse ord:

”Jeg afviser på ingen måde at arbejde på bureau, men det skal i givet fald være på andre præmisser end som almindeligt ansat eller i en anden rolle, end man er vant til at se mig i.”

Og rollen på McCann bliver i al fald mere flydende, idet Kim Jong bliver direktør uden på forhånd definerede ansvarsområder andet end at være med til at udvikle McCanns markedstilgang yderligere.

Jobbet på McCann er Kim Jongs femte bureau-ansættelse i 2010’erne. Det håndterer partnerne ifølge markedsforing.dk således – McCanns adm. direktør, Morten Ingemann, først:

”Kim har en ret unik erfaringsbase, fordi han netop har været mere om sig end de fleste. Det er de færreste beskåret at have gennemført så mange og markante projekter på tværs af næsten alle brancher og marketingdiscipliner.”

Og Kim Jong Andersen er fuld af forhåbning om en længere ansættelse. Han siger til Markedsføring:

”Jeg er committet til McCann så lang tid, der er brug for mig, og jeg kan gøre nytte. Det skib, vi nu søsætter i fællesskab er ikke et, der sejler i havn foreløbig, så mon ikke jeg vil være at finde i McCann i en overskuelig fremtid.”

For Søren Berzants vedkommende omfatter cv’et bl.a. PR-bureauerne Molecule Consultancy (tidl. Cohn & Wolfe) og – længere tilbage – Waterfront. For to år siden afhændede han sin ejerandel i Molecule. Derudover har han de seneste seks år også været aktiv i design-virksomheden By Nord. Den blev dog taget under konkursbehandling i december.

Patrick Wulkf Hanson har de sidste seks år haft egen forretning, Medformator, men har også en fortid hos Molecule. Fem år hos NovoNordisk er dog også en del af cv’et, så hans healthcare-kompetencer fornægter sig ikke.