Tre nye medejere i Bocca

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Birthe Nielsens afgang har givet plads til at udvide og styrke ejerkredsen. Bureauet voksede – men tjente mindre – og har lært en digital lektie.

Da medstifter af Bocca, Birthe Nielsen i foråret valgte at sige farvel til bureauet for at indlede en tilværelse som freelancer, blev der plads til at udvide bureauets ejerkreds.

Regnskabsåret sluttede d. 30. juni, og efterfølgende har Mikkel Hyldenbrandt, Ulrik Søby og Mikkel Würtz købt sig ind i bureauet med hver 10 pct.

“De to gange Mikkel havde før hver en ganske lille ejerandel, mens Ulrik Søby er ny som medejer, så man kan helt klart sige, at vi har udvidet ejerkredsen,” siger adm. dir. Morten Theil, der har den største ejerandel. Herudover ejer bestyrelsesformand Carsten Reuther også en del af bureauet.

De tre nye ejere har til sammen ca. den tredjedel, som Bithe Nielsen før havde, og Morten Theil ser deres medejerskab som en cementering af bureauets nye ledelse og partnerstruktur.

Seneste regnskabsår blev fornuftigt på toppen – men man måtte notere en faldende indtjening.

“Jeg glæder mig over, at vi fortsat kan tiltrække ny forretning og vokse,” siger Morten Theil og fortsætter:

“Den primære årsag til, at vi tjener mindre skyldes en vækst i personalet forårsaget af, at vi havde ansat folk til digital produktion. Men vi har allerede droppet indsatsen igen, og vi har lært en lektie, som jeg tror, mange andre bureauer også har. Vi skal have de strategiske og kreative digitale kompetencer – og dem har vi – men digital produktion skal vi købe os til hos free-lancere.”

Nøgletal for Bocca

  • Bruttoavance 16,615 mio. kr. +7,5 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 923.056 kr. -10,4 pct.
  • Lønandel 67,8 (61,5)
  • Resultat af primær drift +2,037 mio. kr. -27,8 pct.