Trods tilbagegang leverer Superego tredjebedste resultat

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Bureauet har måttet skille sig af med nogle medarbejdere i 2023 grundet ordrenedgang. Det kostede på bundlinjen.

For første gang nogensinde viste det 18 år gamle Superegos Horsens-afdeling nedgang i bruttofortjenesten samt på bundlinjen.

Årsagen er en medarbejdertilpasning i foråret 2023, da der var nedgang i ordretilgangen.

“Der er de seneste 12 år tilkommet mange kollegaer til bureauet, og det samlede antal i gruppen var passeret 60, da rentestigninger, forsyningskrise, inflation mv., igennem 2022 og 2023, fyldte hverdagen og medierne både i Danmark og i resten af verden. Vi har derfor oplevet at den usikkerhed, der har været i markedet, har haft en betydning for den generelle efterspørgsel af vores ydelser inden for marketing,” siger projektchef og partner, Mike Kaspersen.

Til trods for nedgangen lander Superego bureauets tredje største bundlinje på 4,249 mio før skat og tillægger man de 49 pct. af bundlinjen fra Superego Holstebro, er resultatet for bureaugruppen på ca. DKK 4,4 mio før skat.

Fra bureaudirektør og ejer, Anders Juel lyder det:

“Alt tager i betragtning er vi både ydmyge, stolte og tilfredse over vores resultat. Første del af 2023 var virkelig hård, og der både skulle – og skal stadig – kæmpes hårdt for at holde momentum og skabe resultater. Det hårdeste var dog nok, at vi skulle sige farvel til en håndfuld rigtig gode kollegaer fordelt på Horsens og Holstebro-kontoret. Men det kan desværre være en del af spillet, når vindene blæser, og nu er 2024 i gang med fuldt fokus og en kæmpe hold-ånd – samtidig med at vi oplever at den generelle efterspørgsel på vores marketing-ydelser i stigende grad er på vej tilbage til niveauet før alle kriserne”.

På bureauet forventer man et positivt 2024, hvor der er igangsat flere tiltag ud fra en tilrettet strategi, som skal være med til at skabe yderligere vækst i både Superego i Holstebro samt i Superego Group.

Nøgletal for Superego

  • Bruttoavance 27,327 mio. kr. -3,3 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 803.727 kr. +8,0 pct.
  • Lønandel 66,5 (64,8)
  • Resultat før skat +4,25 mio. kr. -10,1 pct.

Superego

Superego A/S, med hovedkontor i Horsens, er ejet 100% af selskabet Superego Group, som også ejer 49% af selskabet, Superego Holstebro Aps.

Bureaukæden beskæftiger i alt 53 marketingspecialister fordelt på 38 i Horsens og 15 i Holstebro. I skrivende stund er der foruden de nuværende ansatte opslået 5 stillingsopslag.

Bag selskaberne er holdingselskabet Anders Juel Holding, som også netop har aflagt regnskab. Her viste bundlinjen for 2023, DKK 5,05 mio før skat, et udbytte på DKK 1 mio og en egenkapital på DKK 23,9 mio.