TV 2 fyrer to topchefer

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

”De seneste år har vi ikke leveret varen på hovedkanalen,” erkender programdirektør Palle Strøm, som TV 2 nu siger farvel til. Han får følgeskab af Keld Reinicke. Afløseren er fundet hos DR.

”Den nye virkelighed, som TV 2 befinder sig i, kræver en ny kaptajn i spidsen for vores programaktiviteter,” konstaterer TV 2’s adm. direktør, Merete Eldrup.

Og således afløser Anne Engdal Stig Christensen den 1. juni Palle Strøm som chef for alle programaktiviteter på TV 2s hovedkanal og nichekanaler

Palle Strøm, der har været programdirektør i syv år, skabte sammen med Keld Reinicke bl.a. TV 2 Zulu, og makkerparret forlader da også TV 2 synkront: I samme forbindelse som Strøms afgang nedlægges Special Forces-enheden i TV 2s programafdeling, hvorfor Keld Reinicke fratræder sin stilling på TV 2.

”Det har været 15 vilde, utrolige og fantastiske år på TV 2. Som underholdningsredaktør var jeg medskaber af det til dato internationalt mest succesfulde danske format ”Den Store Klassefest” og igangsatte den mest sete faktaserie ”Årgang 0”. I min tid som chef for TV 2 Networks stiftede vi to af de stærkeste brands og mest profitable nichekanaler i Norden med TV 2 Zulu og TV 2 Charlie. TV 2 Fri kommer om en måned og bliver ligeså stærk”, siger Palle Strøm.

Han fortsætter med en – i pressemeddelelser – sjældent set erkendelse:

”Undervejs har jeg arbejdet sammen med en masse fantastiske mennesker fra direktion til reception. Det har været sjovt, men de seneste par sæsoner har vi ikke leveret varen på hovedkanalen. Derfor er det også helt fair, at TV 2 vil prøve noget andet på posten. Alt det bedste for TV 2 og fremtiden fra mig.”

Det kvitterer Merete Eldrup for:

”Lige så glad jeg er for at kunne byde Anne velkommen om bord, ligeså meget vil jeg takke Palle Strøm for et inspirerende samarbejde, der har været en stor personlig fornøjelse, og for en meget flot indsats på TV 2 i 15 år,” siger Merete Eldrup.

TV 2s nye programdirektør var frem til 2007 ansat på TV 2, hvor Anne Engdal Stig Christensen efter 13 år valgte at etablere sit eget firma med fokus på bl.a. strategisk rådgivning. Siden gik hun til et job som programdirektør hos SBS TV og siden januar sidste år har hun været planchef hos DR.

”Anne Engdal Stig Christensen er et inkarneret tv-menneske med en lang og imponerende erfaring fra alle sider af tv-branchen. I hende kombineres det kommercielle med public service-tankegangen, og hun har derfor alle forudsætninger for at forstå den konkurrence, TV 2 befinder sig i, og ikke mindst arbejde målrettet og strategisk med vores aktuelle udfordringer med seertallene. Samtidig har Anne en stor ledelsesmæssig erfaring, som vil medvirke til at gøre hende til en meget kompetent programdirektør”, siger TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup.

TV 2 Danmarks direktion består af administrerende direktør Merete Eldrup og finansdirektør Peter Normann. I den udvidede direktion sidder nyhedsdirektør Michael Dyrby, kommerciel direktør Flemming Rasmussen og fra 1. juni således også programdirektør Anne Engdal Stig Christensen.