Tv-spot blev for frækt for Tuborg

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

At vendingen ”babber festen op fra slap” har seksuelle undertoner, var topfolk i Carlsberg ikke bevidst om. Men nu trækkes ordene og tv-spottet med Jokeren tilbage.

Tuborg bruger flittigt Jokeren som speaker i sine tv-spots – ikke kun for Grøn Tuborg, men også Tuborg Lime. I spots for begge produkter hylder rapperen og dommeren fra Talent 2010 de brave folk, der formår at pumpe stemningen op.

Denne hyldest er imidlertid blevet lige en tand for kæk, for det var ikke tilsyneladende ikke kun stemningen, der kom op at stå.

I en film for Tuborg bruger Jokeren udtrykket “babber festen op fra slap”, og – som Ekstrabladet.dk så mundret skriver: – “At ‘babbe den op fra slap’ henviser til oralsex, hvor mandens lem bliver erigeret i løbet af akten”.

Nu er filmen taget af plakaten og æteren. Jens Bekke, kommunikationsdirektør i Carlsberg, forklarer.

“Jeg blev kontaktet af Ugebladet Her og Nu, som havde fået henvendelser flere kvindelige læsere, der var nervøse ved denne skjulte opfordring. Jeg skal være helt ærlig og sige, at i screenings-systemet har hverken jeg eller vores jurist været klar over, at det kunne tolkes på denne måde. Vi er lidt uden for ungdoms-jargonen, men da vi blev klar over, at teksten kunne misforstås, talte jeg med marketing, og vi blev enige om at tage den af.”

Jens Bekke understreger, at hverken Jokeren eller spottene under ét er droppet af Tuborg, og at det kun er den ene film, der er taget af.

“Tuborg må gerne være på kanten i sin kommunikation, men denne her var lige på den anden side. Jeg ved ikke, om det er Jokeren eller reklamebureauet, der har skrevet teksten,” siger Jens Bekke.