Uenighed får Bysted-direktør til at stoppe

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Bo Søby Kristensen stopper som chef for bureauet efter 7 år på posten.

Bo Søby Kristensen har været hos Bysted i 14 år – og været adm. dir. i 7. Nu stopper han – og når det gælder ledelsen er det med øjeblikkelig virkning. Men han vil være til rådighed på bureauet i de kommende måneder.

Årsagen angives at være uenighed med bestyrelsen.

“Bo Søby Kristensen har i de senere år taget ansvaret for at føre Bysted ind i den digitale tidsalder, og Bysted har opnået mange resultater på baggrund af denne strategiske indsats. Imidlertid ser Bysteds bestyrelse og Bysteds direktør forskelligt på udviklingen af virksomheden i 2014 og den fremtidige strategi. Derfor fratræder Bo Søby Kristensen som adm. direktør i Bysted for at forfølge nye karrieremål,” hedder det i en pressemeddelelse.

Bestyrelsesformand Yann Blandy vil ikke som sådan uddybe uenigheden, men henviser dog til, at udtalelsen i pressemeddelelsen dækker over både en forskellig holdning til performance og til strategi.

“Vi er ikke enige om, hvordan vi skal vurdere årets resultater, og vi ser forskelligt på den fremadrettede kurs,” siger Yann Blandy.

Bysted oplevede i 2013 et fald i bruttoavance og for første gang nogen sinde et underskud.

Ledelsen af bureauet vil i en overgangsperiode blive varetaget af Mogens Holbøll og Ulla Hovgaard Ramlau. Rekrutteringen af en ny adm. dir. kan ske både internt og eksternt.

“Lige nu udelukker jeg ingen muligheder,” siger Yann Blandy.

Bysted indgår i Intellecta-koncernen, som for et år siden købte det danske digitale bureau Propeople.

Bo Søby Kristensen har ikke yderligere at fortælle om årsagen til hans afgang men oplyser, at han er ret åben omkring sin fremtid.

“Jeg har en række kompetencer, som både kan bruges i den branche, jeg har været en del af i mange år – men de kan måske også bruges i helt andre sammenhæng. Lige nu udelukker jeg ingen muligheder,” siger Bo Søby Kristensen.