Af Peter Engholm 25@mail.dk

En hjemmeside med en gravsten melder om et godt 26 år gammelt bureaus død, og fortæller samtidig om et nyt setup.

Et af Aalborgs ældste bureauer, for så vidt angår bureauer i deres oprindelige form, er stedt til hvile.

Umiddelbart lidt højtravende ord at bruge om et bureau, men på en ny hjemmeside er en gravsten – med ordene “Her hviler Respons” – med til at understrege budskabet.

“Jeg har været oppe at slås med banken det seneste halve år om, hvordan kreditrisikoen skulle bæres. De gik fra det hele til intet, mens jeg foreslog, at jeg dækkede halvdelen, men vi kunne ikke blive enige. Derfor har vi sendt medarbejderne hjem, og bureauet er nu Spar Nords i kraft af bankens virksomhedspant,” siger Erik Bjerre.

Han stiftede Respons Marketing i begyndelsen af 1985 og må om nogen siges at kende bureauet – men det gør han ikke længere, i al fald ikke dets fremtid.

“Jeg har fulgt spillereglerne – helt i overensstemmelse med hvad, jeg er blevet rådgivet om. Men jeg ved ikke, hvad Spar Nord vil gøre – om de vil køre bureauet videre med de rettigheder, de nu ejer, eller om de vil lade det gå konkurs,” siger Erik Bjerre.

Han og partneren fra Respons Marketing, Sanne Munk, har nu stiftet reklamebureauet Pay-Off. Det skete i mandags, hvilket – uden at tage munden for fuld – nok gør det til Aalborgs yngste bureau.

De igangværende arbejder hos Respons tilhører banken, så Erik Bjerre satser i stedet på, at rygterne om bureauets situation og eksistensen af Pay-Off breder sig.

“Vi må håbe, at vi efter så mange år i byen har sat et vist præg, så kunderne selv ringer. Men det er der jo ingen garanti for,” siger Erik Bjerre.

I alt fem medarbejdere hos Respons er sendt hjem i torsdags.

Pay-Off er det tredje nystiftede bureau i Aalborg inden for det seneste halve år. Empatico er stiftet af Jens-Ole Nielsen, der var kontaktdirektør i det Par No. 1-ejede Scanad. Desuden stiftede Par No. 1 direktørerne, Anders Bjørnstrup og Mette Danmark, i juli Clienti, og det bureau har haft fuld fart på. Ialt er der nu 24 medarbejdere på Clienti.

Så der er noget at stræbe efter for Pay-Off.

Kommentarer

  1. Smukt. Så kan banken fandeme lære det. Gid det må brede sig til resten af erhvervslivet – og privatsfæren også, for den sags skyld.

  2. 26 år er lang tid. Hvor er det trist.. Hvad er det dog for nogle mennesker, der hos Spar Nord mener, det er måden at sparke tingene igang igen på ude i samfundet! Skammeligt, illoyalt og urettidigt!

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club