Uhyggelig julefilm for BørneTelefonen

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Relationen mellem børn og forældre er for første gang den hyppigste årsag til, at børn kontakter BørneTelefonen. Det mener man skyldes corona-krisen. Og julen gør det ikke nemmere. Derfor har Pong sammen med Shoot Happens lavet en kampagne for udsatte børn, som kan få brug for hjælp i julen.

For børn, som vokser op i hjem med svigt, vold og misbrug, har et år med corona og nedlukninger betydet, at der kan være alt for meget hjemme- og familietid.

BørneTelefonen ruster sig der til en jul, hvor der kan opstå flere tunge samtaler end ellers med de børn og unge, som rækker ud efter hjælp.

For første gang, er det relationen mellem børn og forældre, der er den hyppigste årsag til, at børn henvender sig til BørneTelefonen, der drives af Børns Vilkår, siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, og tilføjer:

”Det mener vi, skyldes coronakrisen. Mange børn har i år oplevet flere konflikter derhjemme, mere vold og flere angstanfald. Og nu venter så en juletid, hvor der følger alle mulige forventninger med om nærvær og hygge. Det kan ramme nogle børn ekstra hårdt i år,” siger Rasmus Kjeldahl.  

Pong og Shoot Happens har for Børns Vilkår udviklet en kampagne, der består af en ’hero-film’ og fire adventsfilm. De sidste er lavet til Facebook og Instagram og gengiver virkelige opkald til Børnetelefonen i julen.

  1. søndag i advent:

2. søndag i advent:

3. søndag i advent:

4. søndag i advent:

Hver dag hele julen – også juleaften – kan børn kontakte BørneTelefonen. På helligdagene og i weekenden sidder de frivillige rådgivere klar mellem kl. 11-02. I hverdagen mellem kl. 07-02.