Umwelt ændrer bestyrelsesstrategi

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Der skal være forskel på bestyrelse og direktion, og reklamebureauet henter en arkitektdirektør ind i bestyrelsen.

Umwelt siger goddag til Sheela Maini Søgaard, der er adm.dir. og partner i arkitektfirmaet BIG.

Om baggrunden for at få arkitektdirektøren med i bestyrelsen, siger adm.dir. i Umwelt, Martin Michael Hansen:

”Vi er rigtig stolte over, at Sheela ønsker at styrke Umwelt i en mere professionel bestyrelse. Vi går væk fra en partnerbestyrelse, så der er forskel på bestyrelse og direktion. Det er et naturligt skridt i forsøget på at sætte barren højere i vores kreative processer, i bestræbelserne om en øget internationalisering samt ønsket om at sigte højere visionært.”

Han siger endvidere, at Sheela Maini Søgaard med en baggrund hos McKinsey er en dygtig leder som formår at have et skarpt fokus på en sund økonomi. Et mindset, som Umwelt deler.

Både Sheela Maini Søgaard og Martin Michael Hansen mener, at der er klare paralleller mellem arkitektbranchen og reklamebranchen, som Umwelt kan drage nytte af og som bosiddende i New York oplever Sheela Søgaard en intens konkurrence, når der skal pitches kreative løsninger, der kræver lige dele teknisk viden og kreativitet.

Desuden siger hun:

”Umwelt har et utroligt drive og stræber konstant efter et bedre produkt – kvaliteter som jeg kan genkende fra BIG-Bjarke Ingels Group på tværs af vore kontorer i Danmark, New York og Kina. Jeg ser frem til at komme tættere på Umwelt og er ydmyg overfor opgaven.”

Umwelts bestyrelse udgøres i øvrigt af partnerne Steen Søndergaard, Mikkel Heideby, Peter Dalgas, Ralf Sohl samt Henrik Greisen, der er managing partner i Human Capital Group.