Umwelt: Overskuddet blev delt ud til medarbejderne

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

2007 var et skidt år. Men medarbejderne holdt sammen midt i turbulensen med en fision og det udløste en bonus.

Når man kigger på tallene, er der ikke meget at prale af i regnskabet for Umwelt for 2007. Alligevel er adm. dir. og ejer, Steen Søndergaard rigtig stolt af sit holds præstation – så stolt at han har uddelt en betragtelig del af overskuddet til medarbejderne i bonus.

“Når man kigger på vores regnskab, så er det ikke et resultat, der normalt udløser bonus. Men der er en god forklaring. Vi har været gennem en fision og en meget vanskelig periode. Alligevel er det lykkedes at holde sammen på holdet og alle har medvirket til, at vi er kommet helskindet igennem. Derfor er det ikke en bonus for økonomiske resultater – det er en bonus for at holde sammen”, siger Steen Søndergaard og tilføjer:

“Når man kigger på vores tal, så skal vi have bruttoavancen pr. medarbejder op. Og det kan vi bedst opnå ved at holde sammen på holdet”.

Tallene før den nederste linje i regnskabet viser den barske virkelighed. Bruttoavancen faldt med 20 pct. og den primære drift blev reduceret til en tredjedel. Nogenlunde den samme udvikling så man på antallet af medarbejdere, der gik fra 35 til 26.

Samtidig er der holdt igen på lønnen. Den steg med ca. 1 pct. – men ligger dog med sine ca. 670.000 kr. i den høje ende af branchen.

Nøgletal for Umwelt

  • Bruttoavance 22,819 mio. kr. (-19,8 pct.)
  • Bruttoavance pr. medarb. 877.654 kr. (+ 8 pct.)
  • Lønandel 77 (82)
  • Resultat af primær drift 401.763 kr. (-66,8 pct.)