UncleGrey bag en stillingsannonce ud over det sædvanlige

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Fakta skal have ny adm. dir., og hans afløser søges med en rekrutterings-kampagne lidt ud over det sædvanlige.

Der var engang, da forskellige medier med jævne mellemrum kårede de bedste stillingsannoncer. I den situation må dagens annonce fra Fakta være selvskrevet til i hvert fald finalefeltet.

Fakta skal have ny direktør, og sammenlignet med den mængde af floskler, et headhunter-firma havde kunnet diske op med, så har kæden fået en ganske anden tone ud af at hyre UncleGrey til opgaven.

Det er adm. dir. Niels Karstensen, der skal afløses. Den nyhed kom frem i går, og er forskellige steder blevet tolket til, at han er blevet skubbet væk, fordi der fortsat er underskud i Fakta.

Den konklussion ligger dog ikke lige på den flade. Dels er direktør-skiftet forårsaget af, at Niels Karstensen skal over i en anden rolle som HR-direktør for Coop. Og dels så er processen timet således, at nyheden kom ud i går samtidig med at man var klar med noget, der ligner en kampagne efter en afløser.

Og kandidater skal kunne holde tungen lige i munden. Her er mailadressen:

jegmeneratjegerdanmarksmåskeabsolutflinkestefaktadirektørafløserefternielsk@fakta.dk

Kommunikationen rummer både en Youtube-film.

Samt en stillingsannonce, der er indrykket i avisernes 1. sektion og med Niels Karstensen som den, der skal finde sin afløser.

Annoncen bærer overskriften:

Danmarks næste nye
måske absolut flinkeste
Fakta-direktør-afløser
søges med start i en fart

Hel uden floskler er annoncen dog ikke. F.eks. er Fakta på en spændende rejse. Men Fakta-tonen er dog opretholdt i meget af teksten, og afslutnings-salutten lyder:

Men jeg giver ikke faklen videre lige med det samme. Derfor skal den næste nye måske absolut flinkeste fakta-direktør-afløser i ”flinkeskole” med mig ved katederet.

Og når man nu bruger annoncekroner, så bør man selvfølgelig også sælge. I øverste højre hjørne af annoncen er der blevet plads til følgende:

”Husk at du lige nu kan få en pakke med 24 stk. kronelys til flinke 24 kr.”