Ung Cannes-vinder stifter app-hus

Peter Engholm
25@mail.dk

Nicolas Thomsen vandt bronze i Cannes i print, og sideløbende med sit bureaujob er han medstifter af et udviklingshus, der laver iPhone-apps. Første kunde er Danmarks største fitness-kæde.

Tingene er gået stærkt for Nicolas Thomsen de seneste måneder, men han forsøger at holde styr på dem – som både digital art director hos Nørgård Mikkelsen i dagtimerne, og som medstifter og kreativ i udviklingshuset Shape i aften- og nattetimerne.

For fire måneder siden vandt Nicolas Thomsen – sammen med makkeren Christian Hansen – en bronzeløve i Cannes, i Young Lions Print-konkurrencen. Og kort efter var han med til at stifte udviklingshuset Shape, der laver apps til bl.a. iPhone og iPad.

“Ved siden af mit job på Nørgård Mikkelsen designede jeg apps for andre. Men jeg var irriteret over ikke at have fuld kreativ kontrol, og gik derfor sammen med en programmør, der har samme høje kvalitetsforventning som jeg – formålet var at kunne være stolt over hele pakken, og ikke kun et lille hjørne,” siger Nicolas Thomsen.

Og der er nok at være stolt af, for den første app fra Shape – hvis øvrige stiftere er Christian Risom, Ole Gammelgård Poulsen og Philip Bruce – er netop blevet prisbelønnet. Expenditure hedder app’en, der – igen – er blandt de fremhævede i Apples App Store, og som hjælper med at holde styr på sine udgifter. I fredags fik Shape beskeden om, at der er en FWA Mobile Award på vej.

Og i går var der så premiere på Shapes første kommercielle projekt – en iPhone-applikation fra Fitness World, der gør det let at holde styr på sin træning.

“Du behøver ikke længere en computer for at booke dig ind på hold. Landets største fitnesskæde giver dig med Fitness World Booking en oversigt over de hold, du er tilmeldt, og hvem der er instruktør på det enkelte hold. Hvis et hold er fyldt op, kan du se, hvor du står på ventelisten. Du kan booke dig ind på nye hold, og de kan oprettes i kalenderen på iPhone,” siger Nicolas Thomsen.

Han er ganske vist medstifter af Shape, men mens de tre øvrige er på fuldtid, så er app-huset et hobbyprojekt for Nicolas Thomsen.

“Nørgård Mikkelsen og Shape er de to mest interessante ting, jeg kunne forestille mig at lave. Og Shape tager ikke tid fra bureauet, men dygtiggør mig oven i købet i ting, jeg kan bruge i mit bureauarbejde,” siger Nicolas Thomsen.

Se Shapes hjemmeside her.