Usædvanlig døråbner bringer dansk bureau til Schweiz

Peter Engholm
25@mail.dk

Når Swiss App Award afholdes i februar, er det med et dansk bureau som officiel medarrangør – og kort efter åbner bureauet et kontor i alpelandet.

Mange bureauer ser awardshows som en døråbner – altså hvis man vel at mærke vinder en pris eller to. Men awards kan også åbne døre, når et bureau er med til at arrangere prisuddelingen. Mere om det senere.

Shape havde et, efter eget udsagn, ”meget tilfredsstillende” 2012, der bød på økonomisk fremgang, nye medarbejdere samt priser fra bl.a. Apple, The Telegraph og Nordic Startup Awards.

Og awards formåede apphuset også selv at arrangere, idet Shape for andet år i træk håndterede afholdelsen af Danish App Awards – senest sammen med Trifork.

Nu følger et nyt mål – uden for landets grænser. 

”Det næste naturlige skridt for os er at rette blikket ud i verden – i endnu højere grad, end vi har gjort hidtil. Efter at have sonderet terrænet og kigget på, hvor vi mener at kunne gøre bedst fyldest, er vi endt i Schweiz. Nærmere bestemt åbner vi en afdeling i Zürich i slutningen af første kvartal,” siger Nicolas Thomsen, kreativ direktør og partner i Shape.

Schweiz lyder ellers ikke umiddelbart som det gængse sted for et dansk bureau at slå sig ned, men Nicolas Thomsen peger på, at Spoiled Milk og Trifork allerede har gjort det.

”Når man går ud første gang, bør det ikke være med et stort skridt – og Schweiz er blot halvanden gang større end det danske marked. Samtidig er landet er relativt uopdyrket marked inden for bl.a. apps, og det finder vi forretningsmæssigt interessant,” siger Nicolas Thomsen.

Kontoret i Schweiz får en dansk direktør, hvis navn – af kontraktmæssige årsager – først kan offentliggøres om nogle uger. Dertil kommer en lille håndfuld schweiziske projektledere suppleret med specialister fra København, der rejser til Zürich efter behov. Og som fynboen Nicolas Thomsen påpeger, så tager det ikke længere tid at flyve fra København til Zürich, end at tage toget fra København til Odense.

Shape bruger en usædvanlig døråbner, idet bureauet er medarrangør af Swiss App Awards, der i år afholdes for anden gang. Da den schweiziske prisuddeling havde premiere sidste år, var arrangementet inspireret af Danish App Awards.

Denne gang er Shape med som med-arrangør, når der den 7. februar afholdes Swiss App Awards 2013 på Mariott Hotel i Zürich.

”Vi kan trække på vores danske erfaringer, for awarden er bygget op på samme måde som herhjemme. Første år i Schweiz lignede den danske premiere: Over 200 gæster og 60-70 apps. Dog er juryen i Schweiz internationalt sammensat. I år er interessen steget yderligere – både fra indsendere og sponsorer. En aften, der hylder det solide håndværk, er en god måde, at vi og det schweiziske marked lærer hinanden at kende,” siger Nicolas Thomsen.

Shape ser i øvrigt etableringen af afdelingen i Schweiz som et skridt ud i verden, idet man håber at kunne åbne nye afdelinger i andre verdensdele inden så længe.