Valgkamp om ny DIA-formand

Peter Engholm
25@mail.dk

Juryen i Danish Internet Award skal have ny formand. Den afgående formand lægger op til en åben valgkamp mellem tre foreslåede kandidater.

Danish Internet Award (DIA) skal om kort vælge ny juryformand, efter at Kim Jong Andersen i sidste uge takkede af efter tre år – og tre juryprocesser og ditto awardshows.

Den afgående formand bragte – i forbindelse med sit annoncerede farvel – tre personlige kandidater i spil. Og bliver næste skridt taget: At få fyret op under en valgkampagne.

De tre personer, der er bragt i spil – og som har taget imod kandidaturet – er:

  • Thomas Pries, kreativ dir. og partner i Konstellation
  • Pelle Martin, stifter og kreativ dir. i Spring/Summer
  • Jacob Mouritzen, Head of Social hos Mindshare

Nu opfordrer Kim Jong Andersen dem og – ikke uvæsentligt – deres støtter til at argumentere for sagen. På Facebook skriver Kim Jong Andersen:

”Flere har spurgt mig, om man kan ”stemme” på en kandidat. Der er ingen formel afstemning, men jeg vil i næste uge holde tæt øje med tilkendegivelserne i forhold til de tre kandidater, så jeg får en fornemmelse af opbakningen. De har alle tre opslået deres kandidatur på deres respektive Facebook-sider og jeg vil derfor anbefale støtterne til at fortælle i opslaget, hvorfor de synes, det skal være netop deres kandidat, som jeg skal give min anbefaling den 1. september.”

Han forklarer ideen med en valgkamp således:

”Det er en demokratiseringsproces – og den slags skal tages gelinde og i nogle faser. Nu har jeg så taget hul på at gøre DIA mere transparant og folkelig. Det bliver en slags primærvalg.”

Hans anbefaling skal gives til Danske Medier, der sammen med Huset Markedsføring arrangerer DIA. Hos Danske Medier siger aktivitetschef Morten Kamper:

”Kim Jong Andersen er en passioneret person, der har ydet en stor indsats for DIA. Han har skabt opmærksomhed om prisen, og det gør han lige til det sidste. Det er Danske Medier og Huset Markedsføring, der sammen beslutter, hvem den næste juryformand i DIA bliver. Det er ikke en proces, der lægger op til offentlig afstemning. Men det er helt sikkert tre kompente personer, som Kim Jong Andersen har foreslået, og vi vil tage en snak med dem.”