Vandt sølv i Creative Circle – og sagde farvel til kunden

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Kay Bojesen er et kendt dansk designikon, som kom på podiet i den digitale konkurrence.

Bemærkningen var kæk fredag aften, da folkene fra Frankly Web kom på scenen for at modtage en sølv for et e-commerce website for designikonet Kay Bojesen.

Glæden var stor men samtidig lød det, at “vi fyrede kunden i forgårs.”

Måske nok en lidt for kæk bemærkning. For nok er samarbejdet stoppet – og det er bureauet, der har stoppet det. Men historien er mere præcist således:

“Vi er både glade og stolte over vores Creative Circle pris for vores e-commerce løsning til Kay Bojesen. Den symboliserer på mange måder, hvordan vi som firma udvikler os. Vores samarbejde med Kay Bojesen startede med, at vi skulle lave en ny hjemmeside – men da vi forstod firmaets strategi og forretning, fandt vi hurtigt ud af, at der i højere grad var brug for en web-shop,” siger kreativ direktør og partner i Frankly Web Jesper Strøm Madsen. Han fortsætter:

“Nu har vi så leveret en unik integreret e-commerce løsning, som forhåbentlig kommer til at spille en væsentlig rolle i Kay Bojesens fremtidige vækst. Samtidig er vores arbejde forbi for nu, og det er nu op til virksomheden selv at drive deres digitale kanaler.”

Kunden er reelt Kay Bojesens barnebarn, Sus Bojesen Rosenqvist, som har sat en ære i at videreføre Kay Bojesens Grand Prix-bestik med respekt for de værdier, der ligger bag designet.

Hun overtog for to år siden ansvaret for produktion af Kay Bojesens sølv- og stålbestik. Kay Bojesen er derudover kendt for sine træfigurer – eksempelvis den hængende abe – de sælges fortsat hos Rosendahl.

“Jeg er rigtig glad for samarbejdet med Frankly Web om udviklingen af sitet. Men jeg er nok for lille en virksomhed til et bureau som Frankly Web og derfor giver det mere mening, at jeg selv kører videre herfra,” siger Sus Bojesen Rosenquist og fortsætter:

“Jeg er selv fotograf og har taget billederne. Desuden har Michael Hermann skrevet tekster, og det bliver mere modellen for, hvordan jeg vil arbejde videre med sitet.”

Man finder sitet her