Venstre-annonce havde dum stavefejl

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Steffen Hjaltelin overlader til Venstres politiske ordfører at udtale sig om annoncen, hvor velfærd var stavet forkert.

Alle steder, hvor der er mennesker involveret, sker der ind imellem fejl. Men nogen fejl ville man gerne være mere foruden end andre.

En stavefejl i søndagens annonce fra Venstre er givet en af dem, som partiet meget gerne ville have været foruden.

For når man staver velfærd forkert (vælfærd), er det jo nærmest en invitation til oppositionen om at score nogle billige point. Og omtalen har da også udløst en vis munterhed. F.eks. omtaler Berlingske sagen under følgende rubrik:

“Vænstre kan ikke stave til velfærd.”

Spørgsmålet er så, hvordan en sådan fejl kan ske. Sætternissen har været på spil, er en af forklaringerne, og det er en klassiker, som landets medier kun kender alt for godt.

Venstres reklamebureau er Hjaltelin, Stahl, og her holder man lav profil.

“Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby har allerede kommenteret fejlen, og jeg har ikke mere at bidrage med,” siger adm. dir. Steffen Hjaltelin

Ellen Trane Nørby har over for jp.dk forklaret fejlen således:

“Det er en svipser, som er sket på trods af, at mange i Venstre faktisk har læst korrektur på annoncen. Det er beklageligt, og det er en stavefejl, som man ser det hver eneste dag i de danske aviser.”

Hun siger desuden:

“Forhåbentlig kan fejlen bringe et smil frem hos danskerne. Også hos skolelærerne, som nu ved, at det er vigtigt at lære børnene at stave. Det kan være med til at styrke fagligheden i folkeskolen, som jo er en af Venstres mærkesager.”

Over for bt.dk fortæller hun, at der nu er strammet op på procedurerne, selvom der rent faktisk havde været mange øjne på annoncen.