Vestas vælger bæredygtigt leadbureau

Peter Engholm
25@mail.dk

Bureaukonkurrencen om Vestas’ globale budget er afgjort, og bureau og kunde er som skabt for hinanden.

Der er blevet sat navn på vinderen af Vestas’ globale budget til en værdi af 500 mio. kr.

Saatchi & Saatchi S bliver vindmølle-koncernens nye leadbureau – ja, det første bureau på det niveau nogensinde. S’et i Saatchi-bureauet står for Sustainability – bæredygtighed – så bureauets udgangspunkt og markedstilgang må siges at være så tæt op af kundens som tænkes kan.

Bureaubiz fortalte for godt en måned siden, at bureauerne i konkurrencen – foruden Saatchi & Saatchi S – var Euro RSCG, Naked og Y&R Brands. Den internationale fokus blev understreget af, at ingen danske bureauer var direkte involveret i konkurrencen, om end Nakeds danske afdeling spillede en aktiv rolle i konkurrencen.

Det er britiske Campaign, der kan berette om vinderen – og om et reelt dansk islæt, idet processen i bureaukonkurrencen har været ledet af bureaukonsulenterne i Hestbæk Consult.

Naked blev ifølge Campaign slået i finalen, mens Euro RSCG New York og Y&R Brands røg ud i en tidligere runde.

Kasper Jönsson Granat, der er project manager, strategy & planning, i Vestas, sagde tidligere til Bureaubiz om konkurrencen:

“Vinderen vil i partnerskab med Vestas’ globale marketing organisation komme til at fungere som lead-bureau for tilrettelæggelsen af Vestas’ markedsføring. Det kommer til at ske i samarbejde med en række bureauer, som er stærke i specifikke discipliner så som 1:1, digital, event, medie – afhængigt af behov”.

Saatchi & Saatchi Sustainability blev i konkurrencen støttet af Publicis Dialog og Publicis Modem – og vil også efterfølgende trække på bureauer inden for Saatchi & Saatchi-familien og for Publicis netværket.

Vinderen er et lille bureau med kontor i San Francisco og New York, men har inden for de seneste måneder også etableret sig i London. Og mon ikke et kontor placeret centralt i Asien følger efter, al den stund at aktiviteterne ifølge Campaign bliver fordelt mellem Europa, USA og Asien.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar til bureaukonkurrencen fra Kasper Jönsson Granat, Vestas.