”Vi er blevet mindre men har det sjovere”

Peter Engholm
25@mail.dk

Tallene udvikler sig positivt i Williams+creative. Men det er fortsat et lille bureau, og volumensyge har man for længst lagt bag sig. Til gengæld er glæden vokset.

Helsingør-bureauet Williams+creative har ”et par stygge år” i 2009 og 2010 bag sig. Det meste blev lappet i 2011, og 2012 var et år med flere nye kunder.

”Vi har ikke mistet kunder, siden vi ramte muren i 2009 uden airbag. Og vi har arbejdet indædt på at tilføre nye kunder – det lykkes heldigvis, og vi har fået samlet et lille stærkt team af medarbejdere på bureauet, der alle vil yde deres for at give kunder værdi for investerede markedsføringskroner,” siger Finn Williams, adm. direktør og ejer.

I det seneste regnskabsår peger pilen opad på alle parametre, inkl. et relativt flot resultat af primær drift. Og målet for indeværende regnskabsår er at få 1 million i overskud og en ekstra medarbejder.

Men Finn Williams har bestemt ikke travlt med at vokse.

”Vi er blevet en del mindre end tidligere, men har det en del sjovere. Vi har mindre opgaver og samarbejder med rare mennesker,” siger Finn Williams.

Øh … ”rare mennesker”?

”Sagt på en anden måde: Vi har ikke én kunde, vi ikke kan lide. Vi har det simpelthen godt. For en håndfuld år siden kunne vi ikke være medarbejdere nok, og der kunne ikke holde nok biler på parkeringspladsen. Selvfølgelig er det sjovt med 2,5 mio. kr. i overskud, men det er blevet mere afslappende at være mig,” siger Finn Williams.

Nu holder der ganske vist mange biler på P-pladsen foran Williams+creatives ejendom i Helsingør, men det er ikke bureauets.

”Det seneste år har vi haft glæde af at have opbygget et kreativt hus i vores ejendom, så der nu er seks kreative virksomheder under samme tag på vores 800 kvadratmeter. Seneste tiltag kommer fra Christian Ramsgaard, der driver et kreativt bureau på matriklen. Han har afsat en halv time hver mandag morgen, hvor alle i huset kan deltage i en fælles kreativ vidensdeling. ”Det er et flot initiativ og en af mange grunde til, at kreativiteten kan eksplodere – selv med få kolleger,” siger Finn Williams.

Blandt bureauets nye kunder er tøjmærket Signal og Bandholm Havn, der er ejet af Knuthenborg Gods og er landets eneste privatejede industrihavn.

Nøgletal for Williams+creative

  • Bruttoavance 3,2 mio. kr. +6,7 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 800.000 kr. +33,3 pct.
  • Lønandel 49,2 (66,6)
  • Resultat af primær drift +0,781 mio. kr. +400,6 pct.

Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz