Vimeo håndplukker dansk-skabt arbejde 

Peter Engholm
25@mail.dk

Et kreativt team på Anomaly i London, Christine Jensen og Thorbjørn Kragh Liljegren, har fået en hæder, der sjældent tilfalder reklamer. Se filmen her.

Rejseudbyderen Expedia har det seneste år lanceret usædvanlige reklamefilm med Ewan McGregor og Salma Hayek – usædvanlige, for det reelt er rejsefilm i et roligt tempo.

Usædvanligt er det også, at Expedia-filmen ’Plates’ netop blevet tildelt et Vimeo Staff Pick, som på platformen defineres på denne vis: ’The best short films on the internet, handpicked by Vimeo staff’.  

Det er ikke hver dag, at hæderen går til reklamer. Og således ligger Plates side-om-side med film somBurberrys ’Open Spaces’, Channel 4’s ’Super. Humans’ og Libresses ’Viva la Vulva’ – og ’Hjelm har alle dage været en god idé”, såmænd. 

Bureauet på filmene er Anomaly i London, og det kreative team er danskerne Christine Jensen og Thorbjørn Kragh Liljegren.

Christine Jensen siger om afsættet for ’Plates’: 

”Briefen handlede i bund og grund om at tage al stress og intensitet ud af det at rejse og vise det som den naturlige menneskelige adfærd, det er. Vi lever i en verden, hvor man konstant bliver mindet om, at man skal booke nu, nu, nu, spare penge, gøre sin research, få det meste ud af sin ferie og komme hjem med de bedste billeder. I den verden er der brug for at vi tager det at rejse ned i gear. Helt. Ned. I. Gear. Så det gjorde vi.”

Thorbjørn Kragh Liljegren supplerer med dét, der gjorde projektet specielt for dem:

”Det var chancen for at lave noget, der fokuserede på at gøre et brand menneskeligt – med en række af film, der fokuserer på at sige mindre i stedet for mere. Det var et kanonhold med stor tiltro til den originale ide, og så var det selvfølgelig et knib-sig-selv-i-armen øjeblik med seks ugers shoot, opdelt på to ture til Mexico og en enkelt til Spanien med CANADA – en instruktør-duo, vi har set op til, siden vi sad helt blåøjede på KK og drømte om en dag at være på et filmset.”

De øvrige film i Expedia-serien kan ses her