Voldsom vækst i digitalt bureau

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Stor vækst i Aarhus, mens et fynsk digitalt bureau voksede mere behersket som følge af en træls start på 2012.

Der var virkelig tryk på kedlerne i 2012 hos aarhusianske Webdanmark.com. og det gælder både i aktivitet og på bundlinjen.

Til gengæld forløb året mere behersket hos fynske Hedal Kruse Brohus, der godt nok voksede – men tabte på bundlinjen.

Formlen for Webdanmark.com lyder meget enkel: fokusering.

“Vi holder et meget stærkt fokus på e-commerce og retail, og vi siger nej til en række ting, der ligger for langt fra vores fokus. Det gør os skarpere på vores kunder. Desuden arbejder vi meget med kvalitet og kontinuitet i vores leverance – samt i udvikling af vores kultur, hvor vi søger at fremme en samarbejdsånd frem for en karriereånd,” siger adm. dir. Kasper Holst.

Netop på medarbejdersiden er der sket en udvikling, idet bureauet har oprustet med tungere senior-folk, og det har smittet af på den gennemsnitlige personaleomkostning, der er steget med næsten 25 pct. Dog ikke mere end, at bureauet stadig ligger under branchens gennemsnit.

Desuden har den store fremgang smittet af på alle medarbejdere, fortæller Kasper Holst og tilføjer, at bureauet også har en bonus-ordning, som har medvirket til en vækst i personaleomkostningerne.

Hedal Kruse Brohus er også aktiv inden for e-commerce, og her startede året træls.

“Vores projekter er typisk ret store, og kan indebære nogle risici for os, hvis noget kører skævt. 2012 startede med flere af sådanne eksempler,” siger adm. dir. Lars Hedal, Hedal Kruse Brohus og fortsætter:

“Starten af året blev således træls, og der gik noget tid med at få ryddet op. Men som året skred frem, kom vi efter det, og sluttede meget stærkt.”

Lars Hedal ser således 2012 som et bump på vejen.

“Vi har ambitiøse mål, og vi er på sporet. 2011 var et rekordår, og 2013 ser ud til at kunne blive et nyt rekordår. Så vi er på sporet, og så er en mindre indtjening i 2012 et bump på vejen,” siger Lars Hedal.

Nøgletal for Webdanmark.com

  • Bruttoavance 28,7 mio. kr. +65,9 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 755.263 kr. +26,6 pct.
  • Lønandel 67,4 (68,3)
  • Resultat af primær drift +3,225 mio. kr. +109,4 pct.

    Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz

Nøgletal for Hedal Kruse Brohus

  • Bruttoavance 31,345 mio. kr. +7,0 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 626.900 kr. -8,0 pct.
  • Lønandel 72,8 (67,5)
  • Resultat af primær drift +3,40 mio. kr. -40,1 pct.