Volkswagen – Den ville jeg ønske, jeg havde lavet

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Søren Nøhr, Bates: ”DDB leverer et godt grin – vel at mærke lige på kundens kommunikationsobjekt. I dette tilfælde en sænket undervogn på en Golf GTi”

Bureaubiz fortsætter serien “Dén ville jeg ønske, jeg havde lavet”, hvor kreative sætter fingeren på et stykke overbevisende – gerne dansk-produceret – kommunikation, der kun har én større ulempe: At det ikke er lavet af dem selv – eller af nogen på deres bureau.

Tekstforfatter og partner Søren Nøhr, Bates Y&R, skyder fra hoften og sigter samtidig mod konkurrenterne fra DDB og Volkswagen:

“I filmen kører et par drenge med fjernstyrede bil på en parkeringsplads. Kameraet følger fra lav højde, hvordan bilen kører ræs under de store parkerede biler: Uuuuuiiiiihhh … dunk! En metalisk stoplyd og et payoff i retning af: Ny GTi – høj puls, lav undervogn. Jeg griner, hver gang jeg tænker på den. Jeg kan høre kunden, der skal have kommunikeret nyheden – at undervognen er sænket 15 mm. Og det er altså begrænset, hvor meget nyt der kan fortælles her. Alligevel får vi budskabet unexpected but relevant“, siger Søren Nøhr.

Han nævner også en printannonce i samme kampagne, hvor et kattehoved har fået forbinding på – igen med oplysningen om den lave undervogn.

“Fælles for film og print er, at kommunikationen er uhyggelig banal, uhyggelig effektiv og uhyggelig morsom. Man kan godt få folk til at grine, men at få dem til at grine om lige netop dét, kunden har bedt dig om at kommunikere – dét er ikke så tit, det lykkes. DDB leverer grinet lige dér, hvor aha-oplevelsen ligger. Og vejen er tilmed kort. Derfor popper eksemplet op, når jeg slapper af, og ikke med f**** vold og magt skal finde en kampagne, jeg ville ønske jeg selv havde lavet”, siger Søren Nøhr. Der i parentes bemærket er en af Danmarks mest erfarne bilreklamefolk med årelangt arbejde for Mercedes på bagen.