We Love People på umulig opgave: Få morgengymnastikken tilbage

Peter Engholm
25@mail.dk

Gigtforeningen reviderede sin brief og ændrede i samråd med sit bureau både tid og navn på produktet, der netop har fået premiere.

Opgaven var klar: Hvordan får vi morgengymnastikken tilbage?

Gigtforeningen er ikke kun sat i verden for at hjælpe mennesker med gigt, men også for at forebygge, så vi holder længere. Foreningen vil derfor gerne blive forbundet med bevægelse – og udgangspunktet var at give den klassiske disciplin et comeback.

“Vi vil gerne i tale med de, der arbejder – og hvad mangler de om morgenen? Tid. Derfor er det ikke særligt realistisk at få folk til at lave øvelser om morgenen. Og gymnastik som begreb har svært ved at få især mænd op af stolen,” siger Karina Holm Henriksen, kontaktchef i We Love People.

Hun benytter lejligheden til at give kunden stor ros, for briefen blev på den baggrund ændret. Og morgen-gymnastik er nu blevet til pause-boogie.

“Vi skal ikke opfinde en ny kategori a la zumba, men lancere det velkendte på en ny måde. I kampen mod den stillesiddende hverdag skal vi bruge nogle af dagens små pauser aktivt – ikke ud at svede, blot blive bevidst om at få styrket kroppen og forebygget småskavanker. Forskningen viser, at det er de små forskelle, der tæller,” siger Karina Holm Henriksen.

Pauseboogie-kampagnen havde premiere i går, og Facebook-siden rummer al materiale, bl.a. tv-breakers og bumpers, Pauseboogien samt link til app. Dertil kommer radio.

“PHD kender mediebilledet og ved således, at personer, der arbejder offline, bruger radioen meget i løbet af dagen, men ikke så meget morgen og aften, mens dette forbrug er lige omvendt for personer, der arbejder ved en computer,” siger Karina Holm Henriksen.

Pauseboogien er skabt og iscenesat via et samarbejde med danser og koreograf Toniah Pedersen, kendt fra Talent og X-Factor, og danser og pilates-instruktør Hanna Dalsgard, der ejer Pilatesdk. Rammerne for øvelserne er skabt af fysioterapeut Maria Jacobsen fra Gigtforeningen.

Kampagnen er en del af Gigtforeningens 75-års jubilæum, der finder sted den 17. november.