Webshop flytter ind i 80 butikker

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Efter en forsøgsperiode i fire butikker, opstiller Tøjeksperten nu skærme til kædens webshop i 80 af 122 butikker. Bureau står bag designet.

I efteråret stillede Tøjeksperten som et forsøg en stor touchskærm op i fire af kædens 122 butikker.

På touchskærmen kunne ekspedienterne fremvise hele kædens sortiment på kædens webshop og derved sælge produkter, som ikke er på lager i den enkelte butik.

Forsøget var en succes. Tøjeksperten vil ikke dele de faktiske resultater, men siger dog, at webshopkunderne i gennemsnit lægger flere varer i kurven.

Samtidig har kunderne været positive overfor muligheden for at få den vare, der ikke var i butikken, tilsendt til privatadressen eller til afhentning i butikken dagen efter.

”Med den enkelte butiks adgang til Tøjekspertens centrallager forøges hyldemetrene radikalt, og dermed får butikkerne mulighed for at øge omsætningen, hvilket vores statistik også viser, rent faktisk er det, der sker, siger marketing manager i PWT Group, der ejer Tøjeksperten, Brian Børsting.

Tøjeksperten arbejder bevidst på at sammenkoble de fysiske butikker med det digitale, forklarer Simon Würtz, administrerende direktør i PWT Group.

”Vi arbejder mod at udviske grænserne mellem de fysiske butikker og onlinehandel mere og mere. De ordrer, der kommer via omnichannel, er større sammenholdt med ordrer, hvor kunden udelukkende bruger nettet eller butikken”.

No bricks – no clicks
Impact har udviklet og designet løsningen bag skærmene og business consulting director hos Impact, Troels Haugstrup forventer, at der fremtiden kommer til flere instore-løsninger med det formål at forbinde de fysiske butikker med onlineplatformen.

Hos Impact hedder mantraet ’no bricks – no clicks’.

”De fysiske butikker er under pres, og det her er en måde at sikre overlevelsen. Med en cross channel tankegang ser butikkerne en værdi i at samarbejde med webløsningen, og det genererer rent faktisk et salg, præcis som vi ser det hos Tøjeksperten, siger Troels Haugstrup.