Wunderman har rundet en halv mia. i omsætning

Finn Graversen,
journalist

Bureauet fortsætter med at præstere ufattelige vækstrater i forhold til den danske bureauverden på både top og bund.

At tale om et bureau, der bliver tre gange så stort på fem år knytter sig typisk til mindre eller mellemstore bureauer. Men når udgangspunktet er en bruttoavance på 180 mio. kr., så er det helt unikt.

Ikke desto mindre er det, hvad Wunderman har præsteret efter fremlæggelsen af regnskabet for 2020. Bureauet har år efter år slået markedet med forbavselse, når det har fremlagt regnskab, og i år er det endda blevet en anelse mere informativt, idet bruttoavancen er kommet med. Hidtil har regnskabet kun oplyst bruttoresultatet – d.v.s. uden Andre eksterne omkostninger, der omfatter husleje, kontorhold, markedsføring, salgsomkostninger etc.

Det tal, der står i regnskabet lyder 560.313 mio. kr. Sidste år var det 453 mio. kr. Så der er lagt over 100 mio. kr. til i 2020.

Umiddelbart er posten Andre eksterne omkostninger i den høje ende i forhold til branchen, og om det kan skyldes, at den opgøres lidt anderledes hos Wunderman end hos andre, skal være usagt. Uanset hvad, så tyder alt dog på, at Wunderman har rundet en halv mia. kr. i bruttoavance.

Unikt i sig selv, men kigger man så på bundlinjen, så står der 170 mio. kr. i Resultat før skat. Således er ca. 40 mio. kr. ud af væksten på 100 mio. endt på bundlinjen.

Det betyder, at der kun er få danske bureauer, der evner at have en større bruttoavance end det, som Wunderman lægger ned på bundlinjen.

Så store bliver man ikke ved at operere på det danske marked, og af beretningen fremgår det da også, at Wundermans fokus ligger på globale kunder. Det er således lykkedes at tilføre flere, og det konstateres, at bureauets fokus på “værdiskabende digital, direkte relationsmarkedsførings løsninger på tværs af tilgængelige kanaler” stadig har stor efterspørgsel.

Bureauet har afdelinger i Sverige og Norge, og oplyser endvidere, at året har budt på investeringer i den fremtidige forretning, forbedrede services, nye lokationer samt ikke mindst i nye teknologier.

Nøgletal for Wunderman

  • Bruttoavance 560,313 mio. kr. +23,6 pct.
  • Bruttofortjeneste 403,260 mio. kr. +20,2 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 1,282 mio. kr. +7,2 pct.
  • Lønandel 41 (43,9)
  • Resultat før skat 171,495 mio. kr. +29,1 pct.
  • Overskudsgrad 30,6 (29,3)