Zupa solgt. Men ikke til Halbye Kaag

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

I stedet blev det Recommended, der overtager bureauet. Og det sker få måneder efter, at man hentede to Halbye Kaag chefer til bureauet.

I slutningen af 2009 var det ifølge kvalificerede oplysninger tæt på, at Halbye Kaag JWT overtog webbureauet Zupa. Men handlen gik i vasken kort før målstregen, ifølge Bureaubiz’ oplysninger fordi JWT-hovedkontoret stoppede den.

Hverken Halbye Kaag eller Zupa har dog villet bekræfte, at der har været talt om en handel.

Op til årsskiftet mistede Halbye Kaag så to ledende folk: Flemming Holm og Rune Gitz-Johansen, der var leder af Halbye Kaag’s web-bureau Friendly.dot.

De to blev det nye ledelses-team for Recommended Cph. Og få måneder senere køber Recommended så Zupa.

Recommended’s adm. dir., Jørgen Blauert, understreger, at Rune Gitz-Johansen ingen indflydelse har haft på købet af Zupa.

“Vi har været i en screenings-proces, hvor vi ret hurtigt indså, at vi skulle kigge i København efter de digitale kompetencer – og også ret hurtigt faldt over Zupa”, siger Jørgen Blauert og tilføjer, at der har været tale om et ret kort og koncentreret forhandlingsforløb, hvor første kontakt blev etableret for få måneder siden.

Rune Gitz-Johansen siger, at han selvfølgelig kender Zupa rigtig godt.

“Vi kender hinanden fra samarbejde omkring DFDS, men har også i februar og marts arbejdet sammen om nogle projekter. Vi svinger rigtig godt sammen, og derfor er overtagelsen af Zupa en rigtig god ide”, siger Rune Gitz-Johansen.

Jørgen Blauert understreger, at man med købet af Zupa har sikret sig nogle kompetencer, man manglede, og at der ikke umiddelbart er flere opkøb på vej.

“Selvfølgelig vil der fortsat være fokus på at udvikle Recommended Cph i forhold til ambitionerne, men med Zupa har vi de kompetencer i gruppen, der er nødvendige for vores udvikling, og derfor er fokus nu på at få dette opkøb til at fungere”, siger Jørgen Blauert.